Pop: Conducerea interimară a SRI, audiată de Comisie după finalizarea anchetei interne în cazul Udrea

Preşedintele Comisiei de control SRI Georgian Pop a declarat duminică, agenţiei MEDIAFAX, că audierea conducerii intrerimare a SRI va fi făcută de către comisie după finalizarea anchetei interne din cadrul Serviciului cu privire la acuzele aduse recent de Elena Udrea.

445 afișări
Imaginea articolului Pop: Conducerea interimară a SRI, audiată de Comisie după finalizarea anchetei interne în cazul Udrea

Pop: Conducerea interimară a SRI, audiată de Comisie după finalizarea anchetei interne în cazul Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Georgian Pop a precizat că după apariţia interviului dat de Elena Udrea a purtat o discuţie în calitate de preşedinte al Comisiei SRI, în ziua de sâmbătă, cu conducerea interimară a Serviciului vizând analiza situaţiei create ca urmare a acuzaţiilor pe care Elena Udrea le-a adus directorului interimar al SRI Florian Coldea.

Preşedintele Comisiei SRI Georgian Pop a menţionat că a solicitat în calitate de preşedinte al comisiei un punct de vedere oficial al Serviciului faţă de aceste acuzaţii.

Pop a spus că, în mod standard, ori de câte ori în spaţiul public apar acuzaţii la adresa Serviciului, rolul său este acela de a verifica acuzaţiile din punct de vedere al respectării legalităţii, în timp ce Serviciul operează la rândul său o verificare internă.

Pop a spus că, în cadrul discuţiei cu conducerea interimară a Serviciului desfăşurată sâmbătă, a luat act de faptul că Serviciul a început verificarea internă standard cu privire la acuzaţiile aduse de Elena Udrea şi a menţionat că acest tip de verificare durează de regulă câteva zile.

El a arătat că a stabilit împreună cu conducerea interimară ca, la audierea care trebuia să aibă loc în cadrul comisiei şi care a fost anunţată anterior, ordinea de zi să fie suplimentată cu încă un punct, vizând verificarea internă standard al Serviciului în cazul Udrea.

Georgian Pop a arătat că trebuie aşteptate rezultatele verificării interne standard, întrucât dor acest rezultat constituie răspunsul instituţional şi oficial al instituţiei şi că, dacă ar face aceste audieri acum, comisia nu ar obţine decât răspunsul unui singur om.

Pop a spus că ţine în permanenţă legătura cu conducerea interimară a SRI şi a precizat că audierea acesteia de către comisia parlamentară se va face cu celeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici