Precizările făcute de Curtea de Conturi a României după reţinerea lui Niculae Bădălău

Curtea de Conturi a României precizează, duminică seara, că a luat act de comunicatul DNA privind măsurile dispuse împotriva lui Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

3317 afișări
Imaginea articolului Precizările făcute de Curtea de Conturi a României după reţinerea lui Niculae Bădălău

Precizările făcute de Curtea de Conturi a României după reţinerea lui Nicolae Bădălău

Curtea de Conturi a României anunţă că susţine a actului de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi cu reglementările incidente.

„Precizăm faptul că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, <de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează>”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, Niculae Bădălău, a fost reţinut duminică pentru dare de de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, iar o persoană fizică, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că luni formaţiunea va cere în Parlament revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici