Prefectul judeţului Brăila, Gheorghi Obreja, a reuşit să plece din localitatea Gemenele

Prefectul judeţului Brăila, Gheorghi Obreja, a reuşit să plece din localitatea Gemenele, unde era blocat de miercuri de la prânz, din cauza zăpezii şi viscolului, primarul comunei susţinând că Obreja "se simţea cam prost" când a ajuns în comună şi l-a dus la dispensar, dar "a plecat roşu-n obraji".

314 afișări
Imaginea articolului Prefectul judeţului Brăila, Gheorghi Obreja, a reuşit să plece din localitatea Gemenele

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, este în continuare înzăpezit (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

 

Potrivit primarului comunei Gemenele, Petrică Calu, prefectul judeţului Brăila a reuşit să plece spre municipiul reşedinţă de judeţ, alături de un convoi militar, după ce, miercuri la prânz, a rămas blocat în localitate, drumurile fiind închise din cauza viscolului şi ninsorii.

Conform sursei citate, prefectul a plecat cu maşina de serviciu cu care a ajuns la Gemenele în urmă cu o zi. Alesul local a mai precizat că, în ziua în care a rămas înzăpezit, prefectului Gheorghi Obreja i s-a făcut rău şi a primit îngrijiri medicale de la asistentele din localitate.

"Ieri s-a simţit mai prost, l-am dus la dispensar, a avut grijă de el o doamnă asistentă, i-a recomandat nişte pastile, l-a stabilizat. Era schimbat la faţă, acuza dureri de inimă, i-au dat calmante, are probleme cu tensiunea, are şi diabet, aşa am auzit. Nu am stat în gura lui, cât l-au îngrijit doamnele asistente, că nu-i frumos să stai în gura prefectului", a declarat pentru EDIAFAX primarul comunei Gemenele.

Alesul local a adăugat că, joi dimineaţă, când s-a reîntâlnit cu prefectul, acesta "nu mai arăta prost, era mai vesel, comunica, era roşu în obraji".

Primarul a adăugat că, pe toată durata zilei de joi, prefectul a gestionat situaţia în judeţ.

"A gestionat situaţia de aici, a făcut tot ce i-a stat în putinţă, a luat legătura cu comandamentul şi a gestionat lucrurile de aici. Nu mai arăta ca ieri, avea altă figură, era mai vesel, comunica, era roşu-n obraji cum se zice pe româneşte. Înainte nu avea roşeală", a mai precizat primarul din Gemenele, care a mai declarat că nu ştie motivul exact care a stat la baza stării de slăbiciune acuzată de prefectul de Brăila.

Subprefectul de Brăila, Ionuţ Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul judeţului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Tot miercuri seară, premierul Victor Ponta a anunţat, după ce subprefectul judeţului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competenţă, acestea vor fi înlocuite.

 

În judeţul Brăila, joi dimineaţă, erau izolate 53 de sate din 16 comune, cu 15.425 de locuinţe.

Toate drumurile naţionale, cu excepţia DN 22 B Dig Brăila-Galaţi, dar şi toate drumurile judeţene sunt închise.

Autorităţile brăilene au solicitat ca un elicopter să ajungă în judeţ pentru a prelua cinci cazuri medicale grave, între pacienţi fiind şi o persoană care a suferit un accident vascular cerebral.

Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat că, joi, îi va propune premierului Victor Ponta şi ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcţie a doi prefecţi şi a unui subprefect, pentru deficienţe în operaţiunile de deszăpezire, spunând că este nemulţumit de prefectul din Brăila, care "s-a lăsat înzăpezit".

"O să anunţ mâine despre cine este vorba, pentru să bruma aceea de implicare pe care o mai are îmi este necesară în noaptea asta. Din punctul meu de vedere, doi prefecţi şi un subprefect trebuie să plece, dar vreau ca în noaptea asta să muncească. Au arătat că nu au responsabilitate, nu au informaţii, că nu sunt în lumea reală", a spus Dragnea, miercuri seară, la Antena 3.

Întrebat dacă este vorba despre prefectul judeţului Brăila, Dragnea a răspuns că, practic, acesta nici nu mai este la coordonare, deoarece a plecat şi "s-a lăsat înzăpezit".

Ulterior, la Digi 24, Dragnea a arătat că este nemulţumit de prefectul judeţului Brăila, deoarece nu este normal să rămână blocat undeva, în zăpadă, ca şi conducător al unui comandament de iarnă.

Tot miercuri seară, premierul Victor Ponta a anunţat, după ce subprefectul judeţului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competenţă, acestea vor fi înlocuite.

Subprefectul de Brăila, Ionuţ Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul judeţului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

"După cum ştiţi, de o jumătate de zi ne străduim să îl scoatem pe domnul prefect de la...Este foarte, foarte greu de ajuns la ei", a răspus subprefectul, moment în care cei prezenţi în sala de şedinţă au izbucnit în râs.

"Domnul subprefect, nu vreau să ţin toată ţara pentru această discuţie. Ştiu că domnul prefect este o persoană foarte importantă, dar mai avem vreo 6.900 de persoane care au nevoi foarte serioase. Nu concentraţi toate utilajele acolo. Vreau, imediat după videoconferinţă, că nu vă întreb acum, că nu ştiţi, să-mi transmiteţi care e necesarul de pâine", a cerut vicepremierul pe un ton tăios.

Discuţia a mai continuat pe marginea altor probleme cauzate de zăpadă în judeţul Brăila, iar la final vicepremierul a avertizat că, joi, este posibil să viziteze zonele afectate din acest judeţ, avertizând că nu ar vrea să se întâmple ca la Buzău, unde prefectul a fost eliberat din funcţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici