Premieră în sistemul de învăţământ preuniversitar: burse şcolare din bugetul de stat. Pragul minim stabilit de Guvern

  • Ministerul Educaţiei anunţă că în acest an a fost alocată suma de 536 de milioane de lei pentru plata burselor şcolare.
  • În premieră, acestea sunt alocate şi elevilor din învăţământul preuniversitar. Bursele nu pot fi mai mici de 100 de lei.
695 afișări
Imaginea articolului Premieră în sistemul de învăţământ preuniversitar: burse şcolare din bugetul de stat. Pragul minim stabilit de Guvern

Premieră în sistemul de învăţământ preuniversitar: burse şcolare din bugetul de stat. Pragul minim stabilită de Guvern

Ministerul Educaţiei anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat. În acest sens, prin Legea Bugetului de Stat, au fost alocate 536 milioane de lei, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autorităţile publice locale pentru plata burselor şcolare, spun reprezentanţii ministerului.

Mai mult, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei, care poate fi majorată de autorităţile locale din bugetele proprii.

Banii sunt repartizaţi deja în teritoriu, iar unităţile de învăţământ trebuie să parcurgă o serie de proceduri.

„Având în vedere că administraţiile judeţene ale finanţelor publice au iniţiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autorităţile locale, unităţile de învăţământ au obligaţia să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate. De asemenea, ne exprimăm convingerea că toate consiliile locale vor respecta prevederile HG 1.064/2020 şi vor adopta hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social)”, scrie în comunicatul Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici