Premierul explică întârzierea salariilor în educaţie: Nu toţi au aplicat noile proceduri, deşi le ştiau

Problema întârzierii plăţii salariilor în educaţie a apărut deoarece procedurile europene de întocmire a documentelor pentru astfel de plăţi au fost schimbate, dar nu toată lumea care cunoştea această modificare a avut grijă să o şi aplice în termen util, potrivit premierului Victor Ponta.

306 afișări
Imaginea articolului Premierul explică întârzierea salariilor în educaţie: Nu toţi au aplicat noile proceduri, deşi le ştiau

Premierul explică întârzierea salariilor în educaţie: Nu toţi au aplicat noile proceduri deşi le ştiau (Imagine: Mediafax Foto)

"Conform deciziei Comisiei Europene şi modului de lucru la nivel european, s-au schimbat procedurile de întocmire a documentelor pentru plăţi. Aproape toată lumeaa ştiut şi s-a apucat de treabă, dar unii, cum e în România, şi nu doar în România, deşi ştiu relementarea, au stat până în ultima secundă să aplice. Dar sunt, banii nu lipsesc, avem în buget", a spus Ponta.

El a adăugat însă că, la presiunile Ministerului Finanţelor şi ale media, procedurle au fost îndeplinite de toţi şi nu ar mai trebui să existe întârzieri.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici