Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Minodor Dobre, urmărit penal de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Minodor Dobre, a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, fapte pe care le-ar fi comis când ocupa funcţia de prefect al judeţului.

615 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Minodor Dobre, urmărit penal de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Minodor Dobre, urmărit penal de DNA (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

"În perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tîrgu Mureş a emis un număr de 5 hotărâri care vizau, în esenţă, concesiuni de terenuri, aprobarea preţului de achiziţie al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureş, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri", anunţă procurorii într-un comunicat de presă.

În acest context, în anul 2008, Ciprian Minodor Dobre, în calitate de prefect, având obligaţia de a verifica hotărârile consiliului, a primit de la omul de afaceri respectiv suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis pentru astfel de “încasări”, explică DNA.

Potrivit procurorilor, din suma încasată a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranşă de 40.000 lei a fost direcţionată către o asociaţie care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţionau firmele controlate de omul de afaceri.

În declaraţia de avere din anul 2009, Ciprian Minodor Dobre a menţionat că suma de 120.000 de lei a fost primită cu titlu de donaţie, în condiţiile în care acest aspect trebuia menţionat într-un act separat.

"Începând cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice, şi- a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţiile publice şi politice deţinute, în vederea obţinerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal cat şi în vederea finanţării campaniilor electorale", mai precizează DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici