Pricopie: Primele rezultate la simularea la clasa a VIII-a arată că 50% din elevi ar lua note sub 5

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, spune că primele rezultate la simularea evaluării naţionale la clasa a VIII-a arată că 50% dintre elevi ar lua note sub 5.

5557 afișări
Imaginea articolului Pricopie: Primele rezultate la simularea la clasa a VIII-a arată că 50% din elevi ar lua note sub 5

Pricopie: Primele rezultate la simularea la clasa a VIII-a arată că 50% din elevi ar lua note sub 5 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Remus Pricopie a declarat, vineri, la Bistriţa, că pentru simulările de la clasa a VIII-a are primele rezultate, iar acestea indică faptul că 50% dintre elevi nu ar lua nota 5.

"Am deja primele rezultate, nu sunt toate datele introduse în baza de date, dar am o parte din rezultate la simulările clasei a VIII-a, care sunt undeva la 50%, apropo de notă peste cinci. Este un procent mic, dar este un procent care reprezintă un semnal real pentru părinţi, elevi şi cadre didactice că mai au câteva luni până la examenul real. Şi am insistat să nu punem notele în catalog fiindcă vorbim despre antrenament, nu despre examenul real", a afirmat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că simulările vor continua.

"Ministerul are de ani de zile capacitatea tehnică de a gestiona toate aceste date şi a le compara, dar nu a făcut-o niciodată. E mai simplu să nu te uiţi la aceste cifre. Eu mă uit la cifre, vedem că avem promovabilitate de aproximativ 50%, profesorii vor avea sarcină să-i pregătească pe elevi şi în timpul examenului să ajungă la un procent cât mai ridicat. Anul trecut am avut un procent bun. Şi la (simularea de la – n.r.) bacalaureat, probabil că rezultatele vor fi sub nivelul promovabilităţii de anul trecut, dar acesta este rolul simulării, să-i pregătească, iar anul viitor, după două simulări, la clasa a XI-a şi a XII-a, sunt convins că se vor vedea rezultatele", a spus el.

Elevii din clasa a VIII-a au susţinut, între 18 şi 20 februarie, simularea evaluării naţionale, prima probă fiind limba română, urmată de matematică şi, în cea de-a treia zi, limba maternă. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici