Spitalul Colentina anunţă prima prelevare os-tendon de anul acesta

  • Prima prelevare os-tendon din acest an a avut loc la Spitalul Clinic Colentina.
  • Alogrefa a fost prelevată cu ajutorul medicilor din Moineşti, odată cu prelevarea altor organe şi ţesuturi.
  • Pacientul se afla în moarte cerebrală.
5047 afișări
Imaginea articolului Spitalul Colentina anunţă prima prelevare os-tendon de anul acesta

FOTO: Facebook Spitalul Clinic Colentina

Reprezentanţii Spitalului Clinic Colentina anunţă, luni, că echipa Băncii de Ţesuturi, coordonată de dr. Andrei Nica, a realizat, în 17 februarie 2021 prima prelevare os-tendon din acest an.

„Alogrefa a fost prelevată cu ajutorul colectivului spitalului din Moineşti, o dată cu prelevarea altor organe şi ţesuturi, prin generozitatea familiei unui pacient aflat în moarte cerebrală. Aceasta a fost transportată la Banca de Tesuturi a Spitalului Colentina unde va trece prin procesul de validare, urmând să fie stocată până ajunge la un beneficiar”, anunţă Spitalul Clinic Colentina, pe pagina de Facebook.

În aceeaşi perioadă, la Colentina s-a realizat o intervenţie de transplant tisular.

Potrivit sursei citate, această intervenţie a presupus reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior cu o alogrefă de la Banca de Ţesuturi de la Spitalul Colentina la un pacient care în toamna anului 2019 a mai beneficiat de o intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a ligamentului încrucişat posterior cu autogrefă şi a structurilor ligamentare posterolaterale, de asemenea, cu o alogrefă din Banca de Ţesuturi de la Spitalul Clinic Colentina.

Intervenţia s-a desfăşurat în Secţia Clinică de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici