Primăria Capitalei: Firmele care asigură deszăpezirea în sectoarele 2, 4 şi 6, amendate din nou cu câte 5.000 lei

Operatorii de salubrizare care asigură deszăpezirea în sectoarele 2, 4 şi 6 au primit din nou amenzi de 5.000 de lei fiecare, iar Administraţia Străzilor a primit amenzi totale de 2.000 de lei pentru că nu a deszăpezit unele parcări aflate în administrare, informează, luni, PMB.

1507 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Firmele care asigură deszăpezirea în sectoarele 2, 4 şi 6, amendate din nou cu câte 5.000 lei

Primăria Capitalei: Firmele care asigură deszăpezirea în sectoarele 2, 4 şi 6, amendate din nou cu câte 5.000 lei (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a convocat, luni, un nou comandament de iarnă, solicitând să se acţioneze cu prioritate pe arterele unde sunt şcoli şi instituţii de interes public.

"Insist să se acţioneze cu prioritate pe arterele secundare, trotuare, treceri de pietoni, staţii şi refugii RATB. Mâine încep şcolile, iar arterele unde sunt instituţiile de învăţământ sau alte obiective de interes public trebuie deszăpezite", a declarat edilul.

Operatorii de salubrizare responsabili cu deszăpezirea pe raza sectoarelor 2, 4 şi 6 au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 5.000 de lei fiecare, pentru că nu şi-au respectat obligaţiile ce le revin în conformitate cu art. 5, lit.g din HCGMB 120/2010 privind Normele de salubrizare ale Municipiului Bucureşti.

De asemenea, a fost sancţionată contravenţional şi Administraţia Străzilor cu amenzi în cuantum de 2000 lei, pentru nedeszăpezirea unor parcări aflate în administrare.

Inspectorii Direcţiei de Control din cadrul Primăriei Capitalei au informat că au avertizat, în cursul zilei de luni, 362 de persoane juridice, dintre care 168 de asociaţii de proprietari, pentru că nu au curăţat de zăpadă şi gheaţă trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, iar controalele vor continua şi în zilele următoare.

Operatorii care se ocupă de deszăpezire în toate sectoarele Capitalei au transmis că au stocuri suficiente de materiale antiderapante şi că, odată cu scăderea temperaturilor, vor aplica tratamente antipolei, în special în zona rampelor, pantelor şi podurilor, iar, în paralel, se vor desfăşura şi operaţiunile de degajare a zăpezii de pe arterele principale.

"Primăria Capitalei atenţionează proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpada, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii ApaNova au declarat că s-a intervenit în 50 de zone cu acumulări de apă, s-a degajat zăpada din dreptul gurilor de scurgere, iar echipele de intervenţie sunt în continuare în teren.

De asemenea, reprezentanţii Adminstraţiei Străzilor au informat că echipele de intervenţie au remediat o mare parte din semafoarele defecte, din 27, opt fiind încă în lucru.

PMB informează că trei echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială vor începe, de luni seară, distribuţia de ceai, supă caldă şi haine groase pentru persoanele fără adăpost care nu doresc să meargă în centrele sociale, în prezent în aceste locaţii fiind cazate 249 de persoane.

Pentru eventuale probleme generate de îngheţ sau ninsoare, Primăria Capitalei poate fi contactată la numerele de dispecerat 0800.800.868 şi 021.9844.

Totodată, municipalitatea roagă bucureştenii să sesizeze la aceste numere de telefon prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici