Primărie: Traficul la Piaţa Sudului pe trei benzi pe sens se reia duminică. Când vor fi finalizate lucrările la pasajul subteran

Traficul auto în intersecţia Piaţa Sudului, unde se desfăşoară lucrări la pasajul subteran, va fi reluat pe trei benzi pe sens duminică, după ce a fost aproape blocat joi, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), precizând că lucrările au termen de finalizare la sfârşitul lunii iunie 2016.

7521 afișări
Imaginea articolului Primărie: Traficul la Piaţa Sudului pe trei benzi pe sens se reia duminică. Când vor fi finalizate lucrările la pasajul subteran

PMB: Traficul la Piaţa Sudului pe trei benzi pe sens se reia duminică; lucrările se termină în iunie

"Din cauza intensificării lucrărilor la pasajul rutier Piaţa Sudului, circulaţia auto a fost blocată cvasitotal în data de 15 octombrie a.c., fără să existe în prealabil o avertizare publică de ocolire cu indicarea rutelor alternative disponibile. În faţa acestei situaţii, Primăria Municipiului Bucureşti îşi cere în mod public scuze participanţilor la trafic", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Primăria anunţă că traficul va fi reluat pe trei benzi pe sens în intersecţia Piaţa Sudului de duminică.

PMB indică o serie de rute alternative ce pot fi utilizate de şoferi: Splaiul Unirii - Calea Vitan, bdul. Metalurgiei - bdul. Constantin Brancoveanu - şoseaua Olteniţei, bdul Constantin Brancoveanu - sos. Olteniţei - Calea Şerban Vodă şi str. Turnu Magurele - str. Sergent Ion Iriceanu - sos. Vitan Bârzeşti - Splaiul Unirii.

Proiectul de construcţie a pasajului subteran de la Piaţa Sudului, cu o valoare totala de 127.140.761 de lei, este finanţat din fonduri europene nerambursabile şi, conform contractului de finanţare, trebuie definitivat cel târziu până la data de 30 iunie 2016.

În caz contrar, PMB riscă pierderea finanţării europene şi "demararea unor litigii comerciale previzibile cu contractorii lucrărilor de execuţie, care ar putea duce la afectarea severă a traficului rutier din zonă pe termen nedeterminat", arată autorităţile locale.

"În acest moment, construcţia efectivă a pasajului se desfăşoară în paralel cu relocarea reţelelor de utilităţi. Acesta este motivul pentru care traficul rutier a fost afectat semnificativ. (...) Precizăm şi atenţionăm participanţii la traficul rutier că pe tot parcursul derulării lucrărilor vor exista restricţii de trafic în zonă", mai spun reprezentanţii PMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici