Primarul PSD din Focşani îndeamnă PNL să „lase minciunile şi scenariile cu bătăuşi”: Coborâţi în viaţa reală

Primarul PSD din Focşani, Cristi Valentin Misăilă, îndeamnă PNL să „lase minciunile şi scenariile cu bătăuşi” şi să „coboare în viaţa reală”, după ce PNL Vrancea a anunţat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focşani, nu va fi responsabilitatea liberalilor.

575 afișări
Imaginea articolului Primarul PSD din Focşani îndeamnă PNL să „lase minciunile şi scenariile cu bătăuşi”: Coborâţi în viaţa reală

Primarul din Focşani către PNL: Lăsaţi minciunile şi scenariile cu bătăuşi. Coborâţi în viaţa reală

„După ce zilele trecute domnul Klaus ne împărţea în români şi pesedişti, iată că acum vine un alt domn, poreclit de presă Sică Mandolină, care propovăduieşte apocalipsa electorală la Focşani.
Speriat probabil de faptul că se va face de râs şi de această dată, şeful liberalilor vede viaţa în culori sumbre şi anunţă cu glas de bariton că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu <bătălia de la Focşani>”, arată, într-un comunicat, Cristi Valentin Misăilă.

Potrivit acestuia, „dând dovadă de totală necunoaştere a legii”, liderul PNL a „atras atenţia” primarului din Focşani că „o eventuală altă acţiune politică desfăşurată în acelaşi timp este împotriva democraţiei”.

„Şi ca să-şi justifice aberaţia, vine cu o minciună gogonată, cum că în societate există <o stare de nervozitate crescută>, astfel fiind risc de conflicte. De fapt, acest domn este nervos că nu i s-a aprobat marşul, în condiţiile în care au existat cereri similare şi toţi solicitanţii au fost trataţi în mod egal! În plus, exact în acest week-end, în Piaţa Unirii din centrul oraşului are loc un festival mediteranean cu fructe de mare şi delicii turceşti, organizarea acestuia fiind aprobată cu mult timp înainte. Presupunând că festivalul nu ar fi existat în aceste zile, trebuie totuşi făcută menţiunea că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeaşi zi o acţiune politică sau un miting. Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva şi eventual şi pământul să ia o pauză din a sa rotaţie în jurul soarelui. Aşa ceva este însă imposibil şi tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica marş, astfel evitându-se şi posibilitatea ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească şi lucrurile să degenereze”, arată primarul din Focşani.

Conform acestuia, „o stare de nervozitate crescută a existat numai în cazul mitingurilor organizate de cei ce pompos se declară îngrijoraţi de soarta democraţiei”.

„Învăţaţi, vă rog, să îi respectaţi pe români şi nu mai instigaţi la ură şi la violenţă fizică şi verbală. Şi la fel vă rog şi pentru focşăneni. Să ştiţi că cetăţenii din municipiul Focşani s-au săturat să tot vadă cum peneliştii din Consiliul Local sunt, fără nicio scuză şi aproape de fiecare dată, împotriva proiectelor de mare interes pentru întreaga noastră comunitate. Aşa ca lăsaţi minciunile, prostiile şi scenariile cu bătăuşi şi lupte de stradă. Coborâţi în viaţa reală şi fiţi oameni. Măcar acum!”, adaugă edilul.

PNL Vrancea a anunţat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focşani, nu va fi responsabilitatea PNL, ci a instituţiilor care asigură ordinea publică. Reacţia a venit după ce Ludovic Orban a spus că au fost autorizate acţiuni similare în aceeaşi zi ale PSD, ALDE şi UNPR.

Mitingul de lansare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare va avea loc, duminică la Focşani, începând cu ora 16.00. La eveniment vor participa preşedintele PNL Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, alături de candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Violeta Alexandru, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marş care să aibă loc în data de 5 mai, la Focşani, iar Primăria a aprobat şi o acţiune similară a PSD, ALDE şi UNPR, „o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor”.

În replică, UNPR a negat, sâmbătă, că va participa la mitingul de la Focşani din data de 5 mai, alături de PSD, aşa cum a precizat liderul liberal. Partidul condus de Gabriel Oprea i-a cerut lui Ludovic Orban să ducă o campanie corectă şi să nu dezinformeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici