Şase răniţi în accidentul din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca - FOTO

Şase răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, aceştia având traumatisme forte şi fracturi, care, cel puţin deocamdată, nu le pun viaţa în pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

291 afișări
Imaginea articolului Şase răniţi în accidentul din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca - FOTO

Primii doi răniţi în accidentul din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca (Imagine: Ministerul Afacerilor Interne)

UPDATE 16:30 Alţi patru răniţi în accidentul din Bulgaria au fost aduşi la Floreasca

Alţi patru răniţi în accidentul rutier produs în Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, duminică după-amiază, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Ei vor fi internaţi şi supuşi unor investigaţii, după care medicii vor stabili, în cazul fiecăruia, terapia necesară.

Tot la Floreasca au fost aduşi anterior, cu elicoptere SMURD, alţi doi răniţi în accidentul din Bulgaria. Aceştia - o femeie de peste 60 de ani şi un bărbat de aproximativ 60 de ani - au traumatisme forte şi fracturi, care, cel puţin deocamdată, nu le pun viaţa în pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Cei şase răniţi aduşi la Bucureşti au fost transportaţi din Bulgaria în România, pe calea aerului, după ce au fost stabilizaţi la un spital din Veliko Târnovo.

Prima victimă adusă la Floreasca este o femeie de peste 60 de ani. Potrivit lui Opriţa, ea este conştientă şi prezintă un traumatism forte cu fractură de coloană vertebrală. "Din păcate, are şi o paralizie la nivelul membrelor inferioare. Acum este în investigaţii, pentru a vedea ce este de făcut mai departe", a spus coordonatorul SMURD Bucureşti.

Cea de-a doua victimă este un bărbat de aproximativ 60 de ani. Acesta a ajuns la spital cu traumatism toracic forte, cu mai multe fracturi costale. Opriţa a precizat că şi bărbatul va fi supus unor investigaţii, pentru a se stabili intervenţia terapeutică.

Coordonatorul SMURD a mai spus că traumatismele suferite de cei doi pacienţi nu le pun deocamdată viaţa în pericol, dar sunt destul de serioase.

Cei doi pacienţi au fost aduşi în Bucureşti, duminică după-amiază, cu elicoptere SMURD.

Bogdan Opriţa a mai spus că alţi patru răniţi din accidentul produs în Bulgaria, care urmează să fie aduşi în ţară cu un alt elicopter, vor fi spitalizaţi tot la Floreasca.

Accidentul din Bulgaria s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, când un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo - zonă muntoasă din ţara vecină.

În urma accidentului, un român a murit, cinci au fost răniţi grav, iar alţii au răni uşoare. Conform agenţiei Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Veliko Târnovo, unde doi dintre ei au fost operaţi.

În autocar se aflau 25 de români, însă, potrivit potrivit site-ului novinite.com, numărul total al pasagerilor a fost de 50.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici