Primul centru de tratament cu celule stem din România

Grupul indian Concorde a strâns 50 de milioane de euro pentru a construi primul centru de cercetare şi tratament prin celule stem din România, care va fi amplasat în localitatea Adunaţii Copăceni, judeţul Ilfov, şi va fi administrat şi operat de compania americană Healthcare of Today.

582 afișări
Imaginea articolului Primul centru de tratament cu celule stem din România

Primul centru de tratament cu celule stem din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Concorde Gruppe GmbH şi Healthcare of Today anunţă împreună că grupul Concorde a strâns 50 de milioane de euro din fonduri proprii, de la investitori privaţi, de la comunitatea europeană şi investitori instituţionali, pentru a construi primul centru de cercetare şi tratament prin celule stem din România", se arată într-un comunicat al Healthcare of Today.

Concorde Gruppe şi Healthcare of Today au format un joint venture pentru a construi, în comuna Adunaţii Copăceni, un centru de cercetare cu o suprafaţă de peste 18.000 metri pătraţi şi facilităţi de tratament de peste 42.000 metri pătraţi. Centrul va fi administrat şi operat de Healthcare of Today prin intermediul grupului SK3.

"Suntem hotărâţi să aducem în România cea mai bună biotehnologie pe care o deţinem", a declarat directorul general al companiei americane, Henry Jan.

Fondurile care vor fi asigurate pentru dezvoltarea proiectului sunt mai mari decât cele 50 de milioane de euro menţionate în scrisoarea de intenţie semnată în februarie de cele două părţi, se precizează în comunicat.

Concorde Gruppe este o companie de tip holding care operează prin patru subsidiare, respectiv Groupe Concorde Developments, cu activităţi în domeniul imobiliar, Concordia Asset Management, Concorde Capital, firmă de investment banking şi consiliere, şi Concorde New Energy, care dezvoltă energie ecologică.

Compania Healthcare of Today, înfiinţată în 2008, activează în domenii precum distribuţia de echipamente medicale, facilităţi pentru îngrijirea bătrânilor, consultanţă în domeniul sănătăţii, asigurări şi biotehnologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici