Profesorul care a organizat tabăra din Buşteni în care o elevă de 13 ani a murit, trimis în judecată

Profesorul Mircea Lascu, care a organizat la Buşteni o tabără pentru elevii olimpici, unde o fată de 13 ani a murit, în luna ianuarie, după ce a căzut de la etajul vilei la care era cazată, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, părinţii fetei constituindu-se părţi civile în proces.

219 afișări
Imaginea articolului Profesorul care a organizat tabăra din Buşteni în care o elevă de 13 ani a murit, trimis în judecată

Profesorul care a organizat tabăra din Buşteni în care o elevă de 13 ani a murit, trimis în judecată

Profesorul Mircea Mihai Lascu, organizatorul taberei de matematică pentru elevii olimpici unde la începutul lunii ianuarie a acestui an o fată de 13 ani a murit după ce a căzut de etajul vilei în care elevii erau cazaţi, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă, dosarul fiind instrumentat de către procurorii Parchetului Judecătoriei Sinaia.

Conform portalului instanţelor de judecată, procesul se află pe rolul Judecătoriei Sinaia şi are ca prim termen data de 13 noiembrie.

În acelaşi dosar, asociaţia Math Time Zalău, al cărui reprezentant legal este profesorul Mircea Lascu, este parte responsabilă civilmente, iar părinţii fetei s-au constituit parte civilă în acest proces.

Profesorul Mircea Lascu este pensionar, iar prin asociaţia Math Time Zalău, pe care o deţine, îi sprijină pe elevii olimpici la matematică. El s-a retras din învăţământ în 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a înfiinţat-o, fiind cunoscut pentru iniţiative de promovare a performanţelor copiilor.

Lascu organiza de două ori pe an tabere la care participau copii de la clasa a VII-a până la clasa a X-a, programul acestora incluzând şase ore de matematică zilnic.

La începutul acestui an, tabăra organizată de Mircea Lascu pentru elevii olimpici a avut loc în staţiunea Buşteni, iar la aceasta au participat 22 de elevi olimpici la matematică.

În 8 ianuarie, o fată de 13 ani, Diana Elena Rotaru, elevă la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, a fost găsită inconştientă în apropierea zidului vilei în care erau cazaţi copiii. Ea era în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade. Adolescenta a stat în frig câteva ore, medicii fiind nevoiţi să-i scoată cu târnăcopul părul prins în gheaţă, pentru a o putea urca în ambulanţă şi transporta la spital. Fata, care avea politraumatisme ca urmare a căderii de la înălţime, a fost transportată la spitalul din Sinaia, însă a murit după ce a făcut de mai multe ori stop cardio-respirator. Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a arătat că fata consumase alcool şi avea o alcoolemie de 0,9.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici