Profesorul de la Jean Monnet a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă, pentru act sexual cu o elevă, a profesorului de sport Dan Octavian Vişan, de la Liceul "Jean Monnet" din Bucureşti, judecătorii admiţând contestaţia procurorilor faţă de decizia instanţei inferioare care apreciase că acuzatul poate fi cercetat liber

1061 afișări
Imaginea articolului Profesorul de la Jean Monnet a fost arestat

Profesorul de la Jean Monnet a fost arestat (Imagine: Shutterstock)

Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 5 noiembrie, că profesorul Dan Octavian Vişan poate fi cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă însă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Decizia a fost contestată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucureşti (TB), unde un complet de trei judecători a hotărât emiterea unui mandat de arestare preventiv pe numele profesorului, pentru 29 de zile.

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Vişan a fost audiat şi reţinut în 4 noiembrie, iar sâmbătă a fost eliberat din arest, în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 1.

Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la altă şcoală la Liceul "Jean Monnet" de un an. El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Avocatul acestuia a susţinut că între profesor şi eleva care îl acuză de viol a existat doar o relaţie profesională şi că aceştia "nu au fost iubiţi". În plus, avocatul a arătat că profesorul nu a cunoscut că eleva este minoră, "aceasta venind dintr-un sistem de învăţământ diferit, din Belgia".

O echipă a Liceului "Jean Monnet" verifică de luni modul în care a fost organizată excursia, dar şi comportamentul elevilor şi profesorilor, putând fi sancţionaţi atât şcolarii, cât şi cadrele didactice.

"Un prim pas în cazul Jean Monnet vizează analiza modului în care a fost organizată excursia. Analiza va fi organizată de către o comisie internă desemnată de conducerea şcolii. După aceea comisia va analiza dacă a fost încălcat regulamentul şcolar", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a precizat că respectiva comisie va analiza comportamentul elevilor care au mers în excursie inclusiv al adolescentei care a reclamat comportamentul profesorului de sport. Pe de altă parte, o altă analiză va viza conduita profesorilor care au participat la excursie..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici