Proiect de lege privind reducerea pensiilor foştilor securişti şi activişti

Marius Oprea, consilier al primului-ministru, a anunţat, marţi, că a fost elaborat un proiect de lege care prevede reducerea pensiilor foştilor securişti şi activişti, în legătură cu care există o hotărâre definitivă în Justiţie.

117 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege privind reducerea pensiilor foştilor securişti şi activişti

Proiect de lege privind reducerea pensiilor foştilor securişti şi activişti (Imagine: Mediafax Foto)

El a făcut acest anunţ la lansarea volumului "Mărturie şi document", semnat de Ticu Dumitrescu.

Oprea a spus că proiectul de lege prevede reducerea pensiilor foştilor securişti şi activişti, menţionând că aceştia au venituri mai mari decât foştii deţinuţi politici.

Anunţul a fost aplaudat de cei prezenţi la lansare.

Ulterior, el a precizat că se are în vedere eliminarea pensiilor pentru activităţile care au avut legătură cu Securitatea sau cu activismul de partid. El a explicat că un om care a muncit într-o fabrică, dar a lucrat şi cu Securitatea sau a fost activist, va primi doar pensie de muncitor.

Oprea a mai precizat că mecansimul legii prevede că reducerea respectivelor pensii se va face după ce instanţa va da o decizie definitivă despre persoana în legătură cu care a fost sesizată de CNSAS.

El a spus că proiectul este "practic gata", urmând însă să aibă loc discuţii cu Ministerul Muncii, pentru stabilirea detaliilor finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici