Protest al unor pasageri români pe un aeroport din Italia, după anularea unui zbor spre România. Wizz Air: Zborul a fost anulat din cauza ceţii

Cel puţin 130 de pasageri români protestează pe aeroportul oraşului italian Pisa după anularea, în urmă cu 24 de ore, a unei curse aeriene spre Bucureşti, informează site-ul agenţiei ANSA. Reprezentanţii companiei Wizz Air au transmis că zborul a fost anulat din cauza ceţii.

2872 afișări
Imaginea articolului Protest al unor pasageri români pe un aeroport din Italia, după anularea unui zbor spre România. Wizz Air: Zborul a fost anulat din cauza ceţii

Protest al unor pasageri români pe un aeroport din Italia, după anularea unui zbor spre România-ANSA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE: 17.20: Wizz Air: Zborul din Pisa, anulat din cauza ceţii. Pasagerii au fost trataţi conform reglementărilor UE

Compania Wizz Air a prezentat scuze pasagerilor blocaţi pe aeroportul din Pisa după anularea unui zbor spre România din cauza ceţii, explicând că problemele au fost cauzate de vremea nefavorabilă şi că persoanelor afectate li s-a oferit cazare, în conformitate cu reglementările UE.

"Zborul Wizz Air W63158 de la Pisa spre Bucureşti, din 22 decembrie, a fost anulat din cauza ceţii dense în Pisa. După ce aeronava care trebuia să opereze zborul nu a putut ateriza la Pisa din cauza condiţiilor meteo dificile, compania a trimis o altă aeronavă de la Budapesta, care, din păcate, la rândul său nu a putut ateriza tot din cauza ceţii. Pasagerilor din Pisa vizaţi de această anulare li s-a oferit mâncare şi cazare în conformitate cu politicile companiei şi regulamentele UE. Tuturor pasagerilor li s-a oferit posibilitatea reprogramării gratuite sau a returnării banilor plătiţi", a transmis compania aeriană.

"Wizz Air cere scuze tuturor pasagerilor pentru aceste perturbări cauzate de vreme şi înţelege că operaţiunile în condiţii nefavorabile ar putea fi deranjante pentru călători, însă siguranţa echipajului şi a pasagerilor noştri rămâne prioritatea noastră numărul unu", precizează comunicatul.

"Peste 130 de pasageri români care au bilete spre Bucureşti au rămas blocaţi şi, practic, abandonaţi după ce compania aeriană Wizzair a anulat un zbor programat marţi la ora 13.40", acuză Leontin Cojocea, preşedintele Centrului pentru asistenţă destinată românilor din Italia.

Potrivit presei italiene, zborul spre Bucureşti a fost anulat din cauza ceţii, dar pasagerii nu au primit nicio informare directă, iar mulţi aşteaptă de 24 de ore pe Aeroportul Galileo Galilei din Pisa.

"Vom adopta o poziţie foarte dură faţă de compania aeriană", a adăugat Cojogea, citat de site-ul QuiNewsPisa.it.

Unii pasageri au declarat că au existat informaţii că vor fi transferaţi cu un autocar la Torino pentru a lua alt zbor spre România. "Abia la ora 19.19, marţi, unii pasageri au primit un mesaj telefonic prin care erau informaţi de către companie că zborul a fost anulat şi erau invitaţi să facă altă rezervare", precizează Cojocea.

"Aceşti oameni au fost practic abandonaţi de către companie, într-o perioadă în care găsirea unui alt zbor spre România până în Crăciun este un miracol. Comportamentul companiei Wizzair este nemaiîntâlnit şi va trebui să dea explicaţii în faţa autorităţilor europene", atrage atenţia preşedintele Centrului pentru asistenţă destinată românilor din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici