Protest spontan al angajaţilor Fabricii de Avioane din Craiova, nemulţumiţi de neplata salariilor

Angajaţii Fabricii de Avioane din Craiova au declanşat, luni, un protest spontan, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de aproximativ un an, la ora transmiterii acestei ştiri, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, discutând cu liderii de sindicat. Protestul angajaţilor s-a încheiat după aproximativ trei ore, salariaţii reluând lucrul după ce prefectul Nicolae Giugea i-a asigurat că nemulţumirile lor vor ajunge luni la Ministerul Economiei şi a spus că îi va solicita ministrului Lucian Bode să viziteze uzina.

428 afișări
Imaginea articolului Protest spontan al angajaţilor Fabricii de Avioane din Craiova, nemulţumiţi de neplata salariilor

Protest spontan al angajaţilor Fabricii de Avioane din Craiova, nemulţumiţi de neplata salariilor (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

Protestul la care au participat aproximativ 300 de angajaţi ai fabricii s-a încheiat după ora 15.00, fără incidente.

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, a discutat mai bine de o oră cu liderii de sindicat, apoi s-a adresat muncitorilor care îl aşteptau în curtea fabricii, asigurându-i că revendicările lor vor ajunge în cursul zilei de luni la Ministerul Economiei.

"Eu, împreună cu cei care au fost desemnaţi de dumneavoastră să avem dialogul şi împreună cu reprezentanţii conducerii societăţii, am stabilit un set de probleme cu care vă confruntaţi dumneavoastră şi care au fost spuse de reprezentanţii dumneavoastră. Voi înainta un material către Ministerul Economiei şi către toate celelalte ministere care ar putea să colaboreze cu dumneavoastră pentru că este o forţă de muncă extrem de bine calificată pe care mulţi ar dori să o aibă în întreprinderile lor şi eu zic că această societate are mult de dat şi de realizat ca valoare. Am stabilit ca acest material să îl redacătm împreună cu reprezenatnţii dumneavoastră ca să nu omitem ceva", a spus Nicolae Giugea.

El a precizat că îi va solicita ministrului Economiei, Lucian Bode, să facă o vizită la Fabrica de Avioane de la Craiova.

De asemenea, liderul de sindicat al SC Avioane SA Craiova, Victor Peţa, a declarat că va solicita Ministerului Economiei să urgenteze plata salariilor întrucât muncitorii nu au mai primit bani din luna mai 2011.

Totodată, el a spus că va solicita încheierea unor contracte cu diferite firme care să aducă profit Fabricii de Avioane.

Sindicaliştii acuză actuala conducere a fabricii de management defectuos.

"Vrem un manager care să ne dea de lucru, vrem să ştim că pe 18 ale lunii ne luăm salariile. Nu un manager care se plimbă prin ţări străine, a fost în China şi Singapore, în luna februarie, fără avizul consiliului de adiministraţie al fabricii şi nici nu ştim de ce", a spus Victor Peţa.

Angajaţii SC Avioane Craiova SA, aproximativ 300 de persoane, au declanşat, luni, un protest spontan, în curtea fabricii, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de aproximativ un an. Salariaţii au cerut să vină prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, pentru a purta discuţii cu acesta.

Fabrica de Avioane din Craiova mai are în prezent 296 de angajaţi, numărul lor diminuându-se constant după 1990, când uzina avea 4.703 salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici