Proteste faţă de Guvern în marile ORAŞE. La 101 de ani, filozoful Mihai Şora a fost în stradă. La Cluj, printre colinde de Crăciun se cer demisii/ Număr mare de oameni la Sibiu

Peste 1.000 de braşoveni au ieşit, duminică, în stradă, proptestând faţă de legile justiţiei, cerând demisia Guvernului. La Cluj-Napoca, circa 1.500 de manifestanţi strigă ”Demisia” în centrul oraşului, unde este şi Târgul de Crăciun şi se aud şi colinde, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4992 afișări
Imaginea articolului Proteste faţă de Guvern în marile ORAŞE. La 101 de ani, filozoful Mihai Şora a fost în stradă. La Cluj, printre colinde de Crăciun se cer demisii/ Număr mare de oameni la Sibiu

Proteste împotriva Guvernului în marile ORAŞE. Filozoful Mihai Şora, în stradă alături de manifestanţii de la Alba Iulia. La Sibiu, peste 5.000 de manifestanţi/ La Cluj, printre colinde de Crăciun se cer demisii

Peste 1.000 de oameni protestează la Braşov, în faţa Prefecturii, oamenii scandând ”Jos, jos, jos Guvernul mincinos”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

Oamenii sunt decişi să plece în marş pe traseul Prefectura-Patria-Iuliu Maniu-Mureşenilor-Piaţa Sfatului, acolo unde este şi sediul PSD.

Filozoful Mihai Şora, alături de protestatarii din Alba Iulia. La Sibiu, peste 5.000 de manifestanţi

Filozoful şi eseistul Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, participă, duminică, la Alba Iulia, alături de peste 200 de oameni, la protestul împotriva Revoluţiei fiscale şi Legilor justiţiei. El a declarat că fără justiţie am ajunge să ne conducă ”hoţii şi ticăloşii”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Şora a ajuns la protest după mai bine de o jumătate de oră de la începerea acestuia şi a primit aplauze din partea celor prezenţi. Filozoful a spus că este normal ca oamenii să se intereseze de ”soarta cetăţii”.

Întrebat dacă este important să apărăm justiţia, Mihai Şora a răspuns: ”Bineînţeles. Ce ne-am face fără justiţie? Am ajunge să ne conducă hoţii şi ticăloşii dacă nu există justiţie”.

De asemenea, întrebat ce mesaj transmite protestatarilor, acesta a spus: ”Le urez ca protestele lor să fie încununate de succes şi în orice caz să nu se lase”.

Întrebat dacă ne maturizăm atât de greu, având în vedere că a trecut mult timp de la Revoluţie, Şora a răspuns: ”Nu ştiu dacă noi ne maturizăm atât de greu sau clasa politică a reuşit sau n-a reuşit să ţină drumul drept pe care ar trebui să-l ţină”.

Totodată, filozoful a spus că Guvernul ar trebui să se pună în slujba intereselor poporului.

”Guvernul să aibă urechi şi să audă, să aibă ochi şi să vadă şi să tragă consecinţele. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voinţa populaţiei pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor. Asta este un guvern. Nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoinţă, sau aşa ar trebui să fie, care se pună în slujba interselor generale, a intereselor poporului întreg”, a mai spus Mihai Sora.

Întrebat dacă el crede că e bine ca protestatarii să scandeze ”PSD, ciuma roşie”, Şora a răspuns: ”Că e ciumă, e limpede, că e roşie, rămâne de văzut”.

Filozoful în vârstă de 101 ani a plecat în marş, alături de cei peste 200 de protestatari, pe cele mai aglomerate străzi din municipiu.

Protestul de la Alba Iulia a început, la ora 18.00, în faţa Prefecturii Alba, iar la începutul lui s-au s-au ascultat cântece patriotice, în timp ce protestatarii scandau ”PSD, ciuma roşie”.

O oră mai târziu, protestatarii au plecat în marş pe cele mai aglomerate străzi din oraş, scandând lozinci la adresa guvernului.

Sibiu

Peste 5.000 de oameni sunt, duminică seara, în stradă şi protestează împotriva legilor justiţiei. Oamenii s-au înttâlnit în Piaţa Unirii şi au scandat împotriva Guvernului şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

”În statul de drept, justiţia este independentă” sau ”Liviu dragnea să ajungi îmbrăcat în multe dungi” sunt noile pancarte cu care au ieşit protestatarii în Sibiu.

Manifestanţii au plecat în marş pe mai multe străzi din oraş, urmând să se întoarcă, la final, în Piaţa Unirii.

Galaţi

Şi la Galaţi sunt peste 500 de oamenii care protestează, duminică seară, în faţa Palatului Prefecturii. Înarmaţi cu fluiere şi vuvuzele, manifestanţii au scandat o oră lozinci împotriva guvernanţilor: „Hoţii”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Anticipate” şi „Aţi reuşit, ne-aţi unit”.

Protestatarii au plecat apoi în marş pe străzile oraşului fluturând steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene. Protestul de la Galaţi s-a încheiat fără incidente

Cluj

Peste 1.500 de persoane protestează duminică seara în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca unde s-a deschis Târgul de Crăciun, acestea scandând "Dragnea nu uita România nu-i a ta" şi "Demisia" în timp ce în altă parte se aud colinde şi se citesc poveşti cu Moş Crăciun.

Protestatarii s-au adunat duminică seara în jurul orei 18 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca chiar în interiorul Târgului de Crăciun. Ei au bannere şi afişe cu mesaje precum "Noi suntem statul paralel, Dragnea nu ai viză în el", "Toţi pentru justiţie", "Vă jucaţi cu focul, curând mămăliga va exploda", "Curaj DNA vino şi îi ia" şi scandează "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Parlament penal marş la tribunal", "Dragnea şi Tudorel sunteţi statul paralel", "Dragnea nu uita România nu-i a ta", "Hoţii la răcoare nu la guvernare", "Tăriceanu şobolanul", "Demisia" .

În timp ce într-o parte a pieţei se protestează, în altă parte se cântă colinde şi se citesc poveşti despre Moş Crăciun.

Protestatarii vor merge şi în marş prin centrul oraşului.

 

Iaşi

La Iaşi sunt peste 500 de protestatari în centrul oraşului, unde scandează ”Ultima soluţie, înc-o revoluţie”, ”Nu se mai poate, vrem anticipate”, ”Iaşiul nu se lasă, am ieşit din casă”.

Protestatarii cer demisia Guvernului, dar şi dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate.

Constanţa

Peste 300 de constănţeni s-au strâns, începând cu ora 18.00, în faţa sediului Prefecturii din Constanţa, strigându-şi nemulţumirea faţa de PSD, liderul partidului, Liviu Dragnea, şi faţă de Guvernul Tudose.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie "PSD egal mafia", "Constanţa contrează. Ţara n-a votat hoţia. Voi nu sunteţi România", "Nu sunt vândut şi nici rebel, Sunt cetăţean paralel" "PSD = Mafia", ori "Dragnea , demisia". De asemenea, protestatarii scandează "Hoţul cu mustaţă/ Ne-a furat pe faţă", "Dragnea şi cu Tăriceanu/ O să scoată cărţi la anu".

La ora transmiterii acestei ştiri protestatarii continuau să se adune pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, urmând să stabilească ulterior şi dacă vor pleca în marş prin oraş, punctul final urmând să fie sediul PSD Constanţa.

Craiova

Aproape 500 de persoane protestează, duminică seara, în centrul Craiovei împotriva PSD şi a Guvernului, protestatarii plecând în marş pe arterele principale scandând „Uniţi salvăm toată România”.

Şi de această dată, protestatarii îşi arată nemulţumirea faţă de modificările propuse de guvernanţi în domeniul fiscal şi în justiţie.

„Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Demisia, demisia”, „PSD, ciuma roşie”, „Tăriceanu, nu uita, va veni şi ziua ta!”, sunt câteva dintre scandările auzite în centrul Craiovei.

După ce s-au strâns aproape 500 de oameni, craiovenii au plecat în marş pe strada A.I. Cuza din centrul oraşului, scandând „Uniţi salvăm toată România”.

Timişoara

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, pentru a protesta faţă de legile justitţei. Manifestantii strigă "Legi pentru toţi, nu pentru hoţi, "Unitate", "Hoţii" şi "Şcoli şi spitale, nu fapte penale" şi flutură steagul României.

De asemenea, pe unele dintre afişe protestatarii au scris "Lehamite de 300 de zile”. În jurul orei 20.00, manifestanţii vor pleca într-un marş până la Tribunalul Timiş, iar apoi se vor întoarce în Piaţa Libertăţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici