PROTESTE PESTE HOTARE: Sute de români din diaspora au manifestat în ultima săptămână împotriva puterii de la Bucureşti - VIDEO

Manifestaţii de solidaritate cu protestatarii din România au avut loc în mai multe capitale din Europa dar şi la Montreal, în Canada, în ultima săptămână, mai multe sute de români cerând în faţa ambasadelor româneşti demisia Guvernului sau a preşedintelui.

859 afișări
Imaginea articolului PROTESTE PESTE HOTARE: Sute de români din diaspora au manifestat în ultima săptămână împotriva puterii de la Bucureşti - VIDEO

PROTESTE PESTE HOTARE: Sute de români din diaspora au manifestat în ultima săptămână împotriva puterii de la Bucureşti

Primele manifestaţii au avut loc lunea trecută, în faţa ambasadei României la Dublin, câteva zeci de persoane luând parte la eveniment.

Ulterior, a fost organizat un miting de solidaritate cu protestatarii din România în faţa ambasadei de la Londra. Acţiunea a fost organizată pe Facebook şi a reunit aproximativ 100 de protestatari care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de actuala conducere de la Bucureşti. O nouă manifestaţie la care au participat peste 100 de persoane a avut loc în faţa ambasadei României de la Londra duminică, potrivit site-ului de informaţii al românilor din Marea Britanie romani.co.uk.

De asemenea, câteva zeci de români din Portugalia au protestat în faţa ambasadei României la Lisabona. Proteste au avut loc, joi, şi în faţa ambasadei României la Viena iar la sfârşitul săptămânii trecute au fost organizate proteste şi în Franţa, Italia şi Spania.

În Franţa, mai mulţi români au manifestat în faţa ambasadei de la Paris dar un miting era programat şi la Strasbourg. Şi în Spania au avut loc, duminică, proteste de solidaritate faţă de manifestanţii din România, la Madrid şi în Zaragoza.

Au avut loc proteste la ambasada României din Italia, unde românii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de actualul regim. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Românilor din Italia, ARI, al cărei preşedinte, Eugen Terteleac, a publicat şi o scrisoare în numele membrilor şi simpatizanţilor asociaţiei.

"În aceste zile, românii au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. Noi, românii din diaspora, suntem solidari cu cei care cer demisia celor care au adus ţara într-o situaţie catastrofală. Toate ţările din Europa au luat măsuri de austeritate, dublate însă de măsuri de redresare şi creştere economică. În România au fost luate doar măsuri de austeritate", se arată în scrisoare.

Semnatarii amintesc că "milioane de români şi-au luat lumea în cap şi au emigrat în căutarea unei vieţi decente, dar nimeni nu a emigrat de plăcere".

La rândul său, asociaţia românilor din Belgia- RomBel - a organizat, vineri, la Burxelles, în faţa misiunii diplomatice a României, un miting la care au luat parte circa 70 de persoane.

În Canada, aproximativ 30 de români s-au adunat în faţa Consulatului României de la Montreal unde şi-au exprimat nemulţumirea faţă de actualul regim de la Bucureşti, dar şi solidaritatea cu protestatarii din ţară, potrivit paginii electronice a publicaţiei de limbă română din Montreal, ZigZag.

(Material realizat de Miruna Badea, miruna.badea@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici