Rădăuţi: Acoperişuri şi faţada unui bloc, avariate de acoperişul unui internat, smuls de o vijelie - FOTO

Acoperişul internatului Colegiului "Andronic Motrescu”, din Rădăuţi, care a fost smuls de o vijelie, duminică după-amiază, iar o bucată a acestuia s-a izbit de un bloc de locuinţe aflat la o sută de metri distanţă, a avariat acoperişul unei clădiri a liceului, dar şi blocul de care s-a lovit.

534 afișări
Imaginea articolului Rădăuţi: Acoperişuri şi faţada unui bloc, avariate de acoperişul unui internat, smuls de o vijelie - FOTO

Rădăuţi: Acoperişuri şi faţada unui bloc, avariate de acoperişul unui internat, smuls de o vijelie (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU), acoperişul clădirii internatului Colegiului "Andronic Motrescu", cu o suprafaţă de aproximativ 675 metri pătraţi, a fost smuls în totalitate de vântul puternic, iar o parte din acesta a căzut peste o clădire destinată practicii elevilor, unde a afectat aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul cu învelitoare din ţiglă, transmite coresponentul MEDIAFAX.

Cealaltă parte de acoperiş, de aproximativ 90 de metri pătraţi, a fost purtată de vânt şi a trecut peste şosea (str. Putnei) şi peste copacii de pe marginea drumului cu o înălţime de 20 de metri, lovind violent un bloc de locuinţe, aflat la o distanţă de aproximativ o sută de metri de clădirea internatului.

În urma impactului, a fost afectată faţada blocului pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, s-au spart trei geamuri şi s-a degradat o porţiune de astereală şi acoperiş.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Rădăuţi au asigurat zona pentru a preveni producerea unor eventuale accidente şi au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie distruse de vântul puternic, acţiunea fiind coordonată de către şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici