Rafila: Antibiotice Iaşi a produs deja peste 15 milioane de pastile de Iodură de potasiu

  • Antibiotice Iaşi a produs deja peste 15 milioane de pastile de Iodură de potasiu, din cele 30 de milioane contractate, a declarat marţi Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.
  • Conform acestuia, autorităţile caută cea mai bună soluţie pentru ca aceastea să ajungă la populaţie.
923 afișări
Imaginea articolului Rafila: Antibiotice Iaşi a produs deja peste 15 milioane de pastile de Iodură de potasiu

„Antibiotice Iaşi a produs deja cred că peste 15 milioane de comprimate din cele peste 30 de milioane care sunt contractate. Ştiţi bine că este o Hotărâre de Guvern care stabileşte modul în care se achiziţionează aceste pastile de Iodură de Potasiu. Când întreaga cantitate va fi produsă, bineînţeles şi înainte se pregăteşte logistic acest aspect, producătorul le va transporta la sediul fiecărui DSP”, a declarat marţi Alexandru Rafila.

Acesta a spus că „lucrul complicat va fi ca fiecare familie din România să poată să aibă acces rapid la Iodura de potasiu”.

„Ne gândim să vedem care e cea mai bună cale, prin intermediul Prefecturilor şi Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă aceste pastile să ajungă la primării şi de acolo, eventual, la medicii de familie sau o să vedem care este cea mai rapidă cale de distribuţie ca ele să ajungă la beneficiar”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Acesta a reamintit că aceste pastile nu trebuie luate fără recomandarea specialiştilor.

„Nu e vorba de o medicaţie care se ia fără recomandare şi e bine să limităm administrarea la copii, la tineri, eventual femei gravide, şi să nu administrăm decât pe baza protocolului care se regăseşte şi la nivelul INSP cantităţi limitate, nu nelimitate pentru că utilizarea excesivă de iod duce la afecţiuni ale tiroidei, care pot să depăşească beneficiile”, a precizat Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici