Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă a fost oprit neplanificat

Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă a fost oprit neplanificat, astfel că producţia de electricitate a companiei de stat Nuclearelectrica a scăzut la mai puţin de jumătate.

501 afișări
Imaginea articolului Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă a fost oprit neplanificat

Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă a fost oprit neplanificat (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"A fost oprită Unitatea 2, încă nu ştim cauzele. Nu este nimic grav", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Nuclearelectrica, Dumitru Dina.

Nuclearelectrica a anunţat ulterior, într-un comunicat, că reactorul va fi pregătit pentru reconectarea la sistem după ce vor fi clarificate cauzele opririi.

Reactorul a fost deconectat de la sistemul energetic naţional la ora 14.45, ca urmare a "unor perturbaţii în sistemul de răcire a generatorului electric al unităţii", se arată în comunicat.

Precedenta oprire neplanificată a unui reactor al Nuclearelectrica a avut loc în noiembrie 2012.

Nuclearelectrica asigură, atunci când funcţionează cu cele două reactoare, aproximativ 20% din necesarul de energie la nive naţional.

Potrivit datelor Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional, compania asigură la ora transmiterii acestei ştiri 8,9% din producţia naţională.

Nuclearelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici