REFERENDUM pentru schimbarea numelui unui judeţ din România, în acelaşi timp cu cel de redefinire a familiei

Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, o hotărâre prin care au decis ca referendumul pentru adăugarea numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt să se desfăşoare la aceeaşi dată cu cel pentru redefinirea noţiunii de familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Share pe Facebook 12774 afişări

REFERENDUM pentru schimbarea numelui judeţului Olt, în acelaşi timp cu cel de redefinire a familiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a explicat marţi, că în acest fel oltenii vor fi chemaţi o singură dată la vot, în această toamnă, iar costurile cu organizarea referendumului se vor reduce. Iniţial, data desfăşurării referendumului fusese stabilită pentru 15 octombrie.

„Atunci când am stabilit consultarea publică pentru atribuirea denumirii judeţului Olt de Olt-Romanaţi, nu se stabilise această iniţiativă de a mai declanşa un referendum, la nivel naţional. Practic, dacă referendumul naţional, aşa cum înţeleg din calendarul ce urmează să se stabilească, va fi tot în această toamnă, nu cred că ar fi corect să scoatem cetăţenii judeţului Olt de două ori la vot, într-o lună şi jumătate. Atunci am stabilit să punem referendumul nostru la o dată ulterioară, aşteptând să se stabilească data referendumului naţional, iar noi să venim la aceeaşi dată. Practic, cetăţenii vor veni o singură dată la vot, iar costurile pe care judeţul Olt le va suporta vor fi cu mult mai mici”, a declarat presei Oprescu, după şedinţa de Consiliu Judeţean.

Oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit, în luna aprilie, la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca reparaţie istorică pentru vechiul judeţ din perioada interbelică ce avea reşedinţa la Caracal.

Din grupul de iniţiativă fac parte reprezentanţii unor asociaţii din Caracal, dar şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu (ambii PSD), Simina Mirea (PNL) şi deputaţii social-democraţi Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan. De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt a aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
REFERENDUM ,
REDEFINIRE ,
SCHIMBARE
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.