Restaurantul care a inspirat filmul Ratatouille reclamă o pagubă de 1,5 milioane de euro în sticle cu vin

La Tour d'Argent, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Paris, a raportat poliţiei dispariţia unui număr de sticle cu o valoare uriaşă.

1330 afișări
Imaginea articolului Restaurantul care a inspirat filmul Ratatouille reclamă o pagubă de 1,5 milioane de euro în sticle cu vin

Restaurantul care a inspirat filmul Ratatouille reclamă o pagubă de 1,5 milioane de euro în sticle cu vin

Sticle de vin în valoare de peste 1,5 milioane de euro au dispărut din La Tour d'Argent, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Paris. Cu 442 de ani de istorie, restaurantul a fost şi o sursă de inspiraţie pentru filmul de animaţie „Ratatouille”.

Printre sticlele lipsă se numără Romanée-Conti, vinuri excepţionale din cea mai prestigioasă podgorie din Burgundia. O plângere a fost depusă la poliţia franceză săptămâna trecută, dar nu a fost găsită nicio dovadă a unui furt.

Această ipoteză ar mai putea fi vehiculată şi pentru că sticlele sunt numerotate şi ar fi greu pentru un hoţ să le vândă discret. Potrivit ziarului Le Parisien, vinul ar fi putut dispărea oricând între ianuarie 2020 şi ianuarie 2024.

Descoperirea a fost făcută în timpul unui inventar de rutină la rafturile pe care se află 300.000 de sticle depozitate în La Tour d'Argent, „cea mai mare pivniţă din Paris”. 

Se crede că în jur de 83 de sticle lipsesc, iar multe provin de la crama Domaine de la Romanée-Conti. O singură sticlă se poate vinde pentru o sumă cu cinci cifre.

O sticlă de Romanée-Conti din 1945 s-a vândut cu 482.000 de euro în 2018, devenind cea mai scumpă sticlă din lume la acea vreme. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici