Revenirea la suma fixă de 600 de lei, varianta analizată pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Revenirea la suma fixă de 600 de lei este varianta analizată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru indemnizaţia de creştere a copilului, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

91 afișări
Imaginea articolului Revenirea la suma fixă de 600 de lei, varianta analizată pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Revenirea la suma fixă de 600 de lei, varianta analizată pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Potrivit surselor citate, Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizaţia de creştere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent.

Varianta agreată ar fi însă revenirea la suma fixă de 600 de lei, aşa cum a fost până la începutul anului 2009, au precizat sursele citate.

Ministerul Muncii a luat în calcul şi majorarea sumei de 600 de lei, însă aplicarea acestei variante ar întârzia foarte mult plăţile, pentru că ar însemna refacerea calculelor pentru toţi beneficiarii, au mai spus sursele citate.

Consiliul economic al premierului Emil Boc Andreea Paul-Vass a confirmat informaţia transmisă luni de MEDIAFAX privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

"Indemnizaţia va scădea, dar nu s-a stabilit încă dacă va fi o sumă fixă sau care va fi procentul nou. Este nevoie de o analiză de impact", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Andreea Paul-Vass.

Ea a arătat totodată că atât ajutorul de asistenţă socială, cât şi ajutorul de încălzire vor fi revizuite, în cadrul planului general de diminuare a măsurilor sociale cu 15%.

"Nu se va umbla deloc la venitul minim garantat, care rămâne neschimbat", a adăugat consilierul premierului.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, luni, citând surse din rândul participanţilor la discuţiile de la Palatul Cotroceni dintre sindicate şi preşedintele Traian Băsescu, că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la o sumă fixă, renunţându-se astfel la 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici