Revoluţionarii din Timişoara au cerut demisia premierului Victor Ponta

Aproximativ 50 de revoluţionari care au participat, duminică, la o şedinţă festivă la Consiliul Local Timişoara, pentru comemorarea Revoluţiei din Decembrie 1989, au cerut demisia premierului Victor Ponta, fiind nemulţumiţi că nu le-au fost reîntregite indemnizaţiile.

1288 afișări
Imaginea articolului Revoluţionarii din Timişoara au cerut demisia premierului Victor Ponta

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Liderii revoluţionarilor, care au luat cuvântul în plenul şedinţei festive de comemorare a victimelor Revoluţiei Române din 1989, de la Timişoara, au cerut autorităţilor locale, primarului Nicolae Robu şi prefectului Eugen Dogariu, prezenţi în sală, să oprească "politica de exterminare a revoluţionarilor". Aceştia au cerut să fie excluşi acei "revoluţionari falşi", iar indemnizaţiile primite de cei rămaşi pe liste să fie reîntregite.

"Noi nu am cerut această lege, dar ştiţi cum e, dacă dai unui copil o jucărie, e mai greu să o iei după aia. Oamenii şi-au făcut planuri, iar acum sunt exterminaţi (…) Măi, Victoraş - iepuraş, ai grijă ce faci", a cerut unul dintre liderii revoluţionarilor, Tudorin Burlacu.

"Domnul Ponta, primul-ministru, a uitat un lucru, iarna cad două lucruri: zăpada şi Guvernul", a spus un alt lider al revoluţionarilor, în timp ce revoluţionarii aflaţi în sală au strigat "Demisia!".

Manifestările dedicate Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara vor continua, duminică, la ora 19.30, când pe treptele Catedralei Mitropolitane vor fi aprinse candele în memoria victimelor Revoluţiei.

Un al doilea marş de comemorare va avea loc, luni, în 17 decembrie când Timişoara se va afla în doliu, conform unei dispoziţii a primarului Nicolae Robu. Luni, toate instituţiile din municipiu vor coborî în bernă drapelul României, în memoria victimelor.

Tot luni, în jurul orelor 14.00, va avea loc slujba de pomenire a eroilor martiri şi parastasul, la Cimitirul Eroilor, unde vor fi depuse coroane de flori. Seara, de la ora 19.00, este programat un moment de reculegere cu lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane.

Marţi, în 18 decembrie, programul dedicat comemorării Revoluţiei din 1989 va continua cu un pelerinaj la monumentele dedicate Eroilor, la care vor participa, de asemenea, revoluţionari din Timişoara.

Miercuri, în Piaţa Operei, Ansamblurile "Doina Timişului"din Timişoara şi "Ardealul" din Sibiu vor susţine un concert de colinde, iar joi, în 20 decembrie, la ora 12.00, va fi marcat momentul când Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism, prin declanşarea sirenelor timp de trei minute.

Tot joi seară, de la ora 20.00, trupa Phoenix va susţine un concert în Piaţa Operei, care va încheia manifestările de la Timişoara dedicate Revoluţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici