REZULTATE ALEGERI LOCALE - BEM: Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca cu 40,03 la sută din voturi

Fostul premier Emil Boc, preşedinte al PDL, a redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca, obţinând 40,03 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său de la USL, Marius Nicoară, a obţinut 38,97 la sută, potrivit rezultatelor furnizate de Biroul Electoral Municipal.

2203 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI LOCALE - BEM: Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca cu 40,03 la sută din voturi

REZULTATE ALEGERI LOCALE - BEM: Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca cu 40,03 la sută din voturi

Preşedintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, judecătorul Petru Urs, a declarat, luni, că Emil Boc a obţinut 53.674 de voturi (40,03 %) pentru funcţia de primar, în timp ce Marius Nicoară a obţinut 52.251 (38,97%).

Urs a precizat că este vorba despre rezultate finale.

Diferenţa dintre cei doi este de 1.423 de voturi.

Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 134.058.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj vor prezenta la ora 19.00 alte rezultate finale ale alegerilor din judeţ.

Candidatul PDL Cluj la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, redevine primar, obţinând 53.713 voturi, faţă de cele 52.205 voturi obţinute de candidatul USL, Marius Nicoară, arăta numărătoarea paralelă făcută de PDL Cluj.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în urma numărătorii paralele făcute pe baza proceselor-verbale, şi candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a obţinut mai multe voturi pe municipiu decât cel al USL, Horea Uioreanu.

Ulterior, candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară, a acuzat, luni, PDL şi pe candidatul formaţiunii, Emil Boc, de săvârşirea de fraude la alegerile locale şi a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerând renumărarea voturilor în 12 secţii de votare.

Nicoară a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj.

"Frauda a fost majoră peste noapte. USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit în ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de către Emil Boc şi echipa sa. Între orele 3.30 şi 5.30 au circulat taxiuri la secţii, nesunate de preşedinţii secţiilor de votare, taxiuri care veneau şi aşteptau. Preşedinţii ştiau că trebuie să iasă, se urcau în taxiuri neînsoţiţi de nimeni şi modificau pe drum procesele-verbale, predându-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM în care apar diferenţe de 200 de voturi. Am cerut BEM renumărarea voturilor din 12 secţii de votare în care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a forţat o fraudă şi a protejat-o. Fraudarea a fost masivă", a spus Nicoară.

Candidatul USL a afirmat că Uniunea cere şi renumărarea voturilor anulate de la mai multe secţii de votare.

În replică, într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază, Emil Boc spune că regretă că Marius Nicoară "recurge la astfel de arme nedemne şi nepotrivite cu statutul unui candidat la Primăria Cluj-Napoca".

"Emil Boc respinge în totalitate acuzaţiile lansate de candidatul USL, care nu au nimic de a face cu adevărul. Candidatul PDL regretă faptul că domnul Nicoară recurge la astfel de arme nedemne şi nepotrivite cu statutul unui candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca şi, de asemenea, faptul că domnia sa nu ştie să accepte cu demnitate înfrângerea într-o competiţie democratică, preferând să arunce cu acuzaţii neîntemeiate", se arată în documentul citat.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru primăria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga la Cluj cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici