REZULTATE BACALAUREAT 2014 Cluj: Promovabilitatea la sesiunea de toamnă, 26,01 la sută - mai mare ca în 2013

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Cluj este de 26,01 la sută, mai mare decât cea înregistrată anul trecut, când a fost de 25,16 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1040 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 Cluj: Promovabilitatea la sesiunea de toamnă, 26,01 la sută - mai mare ca în 2013

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Cluj: Promovabilitatea la sesiunea de toamnă, 26,01 la sută - mai mare ca în 2013 (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, rezultatele vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examen, după care se pot depune contestaţii, între orele 12.00 - 16.00.

În judeţ, promovabilitatea la sesiunea august - septembrie a examenului de bacalaureat este 26,01 la sută, mai mare decât în sesiunea de toamnă a anului trecut, când 25,16 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul.

La nivelul judeţului Cluj, un număr de 1.435 de candidaţi au susţinut bacalaureatul, în şase centre de examen.

Reprezentanţii ISJ Cluj susţin că lucrările vor fi reevaluate în perioada 2 - 3 septembrie, iar în 4 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

În sesiunea de vară, promovabilitatea la Cluj a fost, după contestaţii, de 75,55 la sută.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 - 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici