Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea, a obţinut cea de-a treia cetăţenie

  • Miliardarul Roman Abramovici a devenit cetăţean portughez
  • Proprietarul clubului Chelsea mai are pe lângă cetăţenia rusă şi cetăţenia israeliană
  • Acesta a obţinut cetăţenia portugheză pe baza unei legi cu privire la naturalizarea descendenţilor evrei
19197 afișări
Imaginea articolului Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea, a obţinut cea de-a treia cetăţenie

Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea, a obţinut cea de-a treia cetăţenie

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a devenit cetăţean portughez, adăugând paşaportul statului membru UE lângă paşaportul rus şi cel israelian, scrie Reuters. Un purtător de cuvânt al lui Abramovici a confirmat sâmbătă că afaceristului i s-a acordat cetăţenia portugheză pe 30 aprilie.

Cazul lui Abramovici se baza pe o lege portugheză care oferă cetăţenie portugheză descendenţilor evreilor sefarzi care au fost expulzaţi din peninsula Iberică în timpul Inchiziţiei medievale. Mii de evrei israelieni au primit cetăţenia portugheză de când legea a fost adoptată în 2015. Genealogiile solicitanţilor sunt verificate de experţi care caută, de asemenea, dovezi ale interesului pentru cultura evreilor sefarzi. Abramovici a donat bani pentru proiecte care onorează moştenirea evreilor sefarzi portughezi.

Abramovici şi-a făcut averea, estimată acum la 14,3 miliarde de dolari conform Forbes, în industria petrolieră a Rusiei. În anul 2003 a cumpărat clubul de fotbal Chelsea, transformându-l într-unul dintre cele mai puternice cluburi din lume. Acesta a fost guvernator regional în Rusia între 2000 şi 2008. A doua cetăţenie, cea israeliană, a obţinut-o în 2018.

Autor: Iulian Moşneagu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici