Român, condamnat în Franţa la 10 ani de închisoare pentru jaf care a dus la deces

Cristian Bartus, un român care în 2004 a rănit mortal un locuitor din Rennes-sur-Loue în timpul unui jaf, a fost condamnat la zece ani de închisoare, în timp ce alţi doi au primit pedepse de câte trei ani de închisoare, pentru complicitate, informează france3.fr.

74 afișări

Cristian Bartus a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru jaf care a dus la deces. Complicii săi au fost condamnaţi la trei ani de închisoare pentru complicitate. Juraţii nu au urmat în totalitate cererile Avocatului general, care a solicitat 15 ani de închisoare pentru Bartus, respectiv cinci şi doi ani pentru complicii săi.

În 2004, cei trei români au devalizat mai multe case izolate. Ei cereau apă proprietarilor, de cele mai multe ori persoane în vârstă, profitând în acest fel să fure din locuinţă.

Preocuparea lor s-a transformat în dramă în luna septembrie, la Rennes sur Loue. Julien Laferrière, de 84 de ani, a surprins hoţul şi a fost găsit de soţia sa cu capul plin de sânge. El a murit din cauza rănilor. Poliţiştii au reuşit să identifice criminalii în închisori din Elveţia şi Spania.

În timpul procesului, Cristian Bartus care admitea că i-a aplicat bătrânului o lovitură mortală, a declarat că el era "hoţ dar nu criminal".

Complicii săi au negat până la final că ar fi ştiut ceva despre intenţiile de jaf ale prietenului şi fratelui lor.

Juraţii nu i-au crezut atâta timp cât probele adunate de anchetatori erau dovezi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici