Drumarii ameninţă cu greva. Reacţia Minsterului Transporturilor

  • Drumarii nu vor mai dezăpezii drumurile iarna aceasta, în semn de protest, deoarece spun că nu primesc niciun răspuns concret de la conducerea CNAIR la solicitările de majorări salariale.
  • Sindicatul „Elie Radu” : Oamenii care lucrează efectiv la deszăpezire câştigă, în medie, până în 3.200 de lei brut şi muncesc chiar şi câte 24-36 de ore fără întrerupere.
  • UPDATE Minsterul Transporturilor: "Nu vor exista probleme cu dezăpezirile. Majoritatea contractelor de dezăpezire sunt semnate cu firme terţe"
2435 afișări
Imaginea articolului Drumarii ameninţă cu greva. Reacţia Minsterului Transporturilor

România riscă să rămână sub zăpezi. Drumarii ameninţă cu greva: ”Salariul minim în CNAIR este de 2.453 lei"

UPDATE Ministerul Transporturilor spune că nu vor exista probleme cu deszăpezirile în ciuda protestului anunţat de Sindicatul „Elie Radu”

"Nu vor exista probleme cu dezăpezirile. Majoritatea contractelor de dezăpezire sunt semnate cu firme terţe, practic cei care sunt angajaţi în CNAIR vin în completarea acestor contracte doar dacă este cazul şi acolo unde este cazul. Deci sunt asigurate dezăpezirile pe teritoriul întregii ţări, a precizat pentru Mediafax Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt în cadrul Ministerului Trasporturilor.

Alin Şerbănescu a dat asigurări că la momentul actual autorităţile sunt pregătite pentru sezonul rece.

"Avem stocurile de sare asigurate, avem stocurile de motorină asigurate", a adăugat Alin Şerbănescu.

Sindicatul „Elie Radu” anunţă proteste

Sindicatul „Elie Radu”, care reprezintă interesele a 4.800 de salariaţi din totalul celor 7.000 ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunţă că nu vor mai deszăpezi drumurile dacă societatea nu va mări salariile, astfel încât să acopere cel puţin indicele de inflaţie.

”Salariul minim în CNAIR este de 2.453 lei, motiv pentru care de trei săptămâni, sindicatul a solicitat întâlnirea comisiei de negociere. Banii solicitaţi sunt prevăzuţi în Bugetul de venituri şi cheltuieli, dar se pare că cei din conducerea companiei se eschivează, de teamă de a nu-şi pierde funcţiile. Atât preşedintele Consiliului de Administraţie, Bogdan Pascu cât şi directorul general al companiei, Cristian Ovidiu Cătălin Pistol, încalcă cu bună ştiinţă prevederile Contractului Colectiv de Muncă, neconvocând în termenul prevăzut de contract comisia de negociere”, anunţă sindicatul într-un comunicat de presă.

Drumarii nu vor mai dezăpezii drumurile iarna aceasta, în semn de protest, deoarece spun că nu primesc niciun răspuns concret de la conducerea CNAIR la solicitările de majorări salariale.

”Oamenii care lucrează efectiv la deszăpezire sunt şi cei cu salariile cele mai mici şi e normal ca aceştia să fie cei mai nemulţumiţi. Dintre angajaţii CNAIR, aproximativ 3.000, adică aproape jumătate din total, lucrează pe teren la deszăpezire şi câştigă, în medie, până în 3.200 de lei brut. Aceştia muncesc din greu în fiecare iarnă chiar şi câte 24-36 de ore fără întrerupere. Unii dintre ei ajung să doarmă efectiv pe utilaje, alţii rămân izolaţi în viscol. Am avut angajaţi care au rămas izolaţi câteva zile în câmp, când încercau să deszăpezească drumurile”,  adaugă conducerea sindicatului.

În fiecare iarnă angajaţii CNAIR dezăpezesc 17.000 km de drumuri naţionale şi 873 de autostrăzi din întreaga ţară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici