Rusia a eliminat presa online independentă: cifrele cenzurii

Practic, nu mai există site-uri web independente în Rusia.

248 afișări
Imaginea articolului Rusia a eliminat presa online independentă: cifrele cenzurii

Rusia a eliminat presa independentă online: cifrele cenzurii

Între 5 şi 11 decembrie, autorităţile au blocat alte 14.800 de site-uri, a denunţat ONG-ul Roskomsvoboda, organizaţie creată în 2012 pentru a monitoriza activitatea de cenzură a autorităţilor pe zona web.

În cele mai multe cazuri, ordinul de închidere a fost emis de o instanţă, la cererea autorităţii de reglementare Rosmkomnadzor, care a închis în medie 4.900 de staţii pe săptămână în 2022.

În 2018, s-a înregistrat un vârf al cenzurii, cu 13.400 de site-uri blocate într-o săptămână, între 23 şi 30 aprilie, iar în aprilie 2021, 18.100 de site-uri au trebuit să fie închise.

În total, 640.000 de site-uri web au fost închise în Rusia prin decizie a autorităţilor, 138.000 de la începutul invaziei Ucrainei, 24 februarie, şi până în august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici