Sacrificarea mieilor şi transportul acestora, controlate de Poliţie

Poliţia Română a demarat o serie de acţiuni la nivel naţional, care vor dura până la 4 mai şi care urmăresc prevenirea furturilor de animale, legalitatea transporturilor de miei şi modul de sacrificare a acestora, precum şi combaterea evaziunii fiscale, informează IGPR.

173 afișări
Imaginea articolului Sacrificarea mieilor şi transportul acestora, controlate de Poliţie

Sacrificarea mieilor şi transportul acestora, controlate de Poliţie

"În perioada 29 aprilie - 4 mai a.c., poliţiştii acţionează la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Vor fi controlate abatoarele, pieţele, laboratoarele, târgurile, oboarele şi magazinele din ţară care comercializează animale sacrificate şi produse din carne, în condiţiile în care, de Paşte, cererea de carne de miel este foarte mare.

Anchetatorii vor controla, potrivit sursei citate, şi transporturile de animale vii şi produse din carne.

În acest context, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române şi cei ai inspectoratelor de poliţie Ilfov şi Giurgiu, secondaţi de specialişti ai Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au verificat, luni, 84 de maşini destinate transportului de animale şi carne.

Cu acest prilej, au fost date nouă amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.480 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici