Şapte din cei nouă judecători de la Curtea Constituţională urmau să fie cercetaţi de ANI

Şapte din cei nouă membri ai CC, mai puţin preşedintele Ioan Vida şi judecătorul Nicolae Cochinescu, urmau să fie verificaţi de ANI, relatează Hotnews, preşedintele ANI, Cătălin Macovei, declarând, la Realitatea TV, că nu poate comenta informaţia şi nu poate face declaraţii despre anchete în curs.

83 afișări
Imaginea articolului Şapte din cei nouă judecători de la Curtea Constituţională urmau să fie cercetaţi de ANI

Şapte din cei nouă judecători de la Curtea Constituţională urmau să fie cercetaţi de ANI

Potrivit Hotnews, care citează surse judiciare, "şapte din cei nouă membri ai Curţii Constituţionale, mai puţin preşedintele Ioan Vida şi judecătorul Nicolae Cochinescu, urmau să fie verificaţi de ANI, întrucât pe numele lor a fost înregistrată în urmă cu trei săptămâni o sesizare referitoare la discrepanţe între declaraţiile de avere şi realitate".

Ştirea publicată de Hotnews vine în contextul în care Curtea Constituţională a constat neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii ale Legii ANI. Dispoziţii generale ale Legii de înfiinţare a ANI, precum şi privind publicarea declaraţiilor de avere au fost declarate neconstituţionale de CC, care a extins discuţiile asupra acestei legi în urma excepţiilor de neconstituţionalite ridicate în procesul ANI-medicul Şerban Brădişteanu.

Conform surselor judiciare citate de Hotnews, excepţii de neconstituţionalitate similare cu cele invocate de avocata lui Brădişteanu, Alice Draghici, şi care au dus, practic, la desfiinţarea ANI, au fost ridicate şi în trecut, dar au fost respinse. Excepţiile ridicate în cazul Brădişteanu au fost admise după sesizarea, la ANI, împotriva judecătorilor Curţii.

Întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, cum comentează informaţia publicată de Hotnews, preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat că nu poate comenta. La insistenţele realizatorilor emisiunii, Macovei a spus că nu poate face declaraţii despre anchete ale Agenţiei aflate în curs.

Curtea Constituţională a examinat din oficiu întreaga Lege ANI şi a constatat neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii, potrivit minutei transmise de avocata medicului Şerban Brădişteanu, Alice Drăghici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici