Şapte persoane au murit, în ultimele trei zile, la Constanţa, cel mai probabil din cauza căldurii

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei zile, la Spitalul Judeţean din Constanţa, unde au ajuns cu sindrom hipertermic, după ce, cel mai probabil, s-au expus la soare la ore nepotrivite sau au lucrat într-un mediu cu temperaturi extrem de ridicate.

21 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane au murit, în ultimele trei zile, la Constanţa, cel mai probabil din cauza căldurii

Şapte persoane au murit, în ultimele trei zile, la Constanţa, cel mai probabil din cauza căldurii (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, în perioada 6 - 9 august un număr de 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu sindrom hipertermic, cu temperaturi de peste 40 de grade.

Conform sursei citate, şapte dintre aceste persoane au murit în unitatea medicală.

"Majoritatea persoanelor decedate aveau vârste de 60 - 75 de ani şi aveau şi afecţiuni asociate, dar au fost şi două cazuri la bărbaţi tineri, de 38 de ani, respectiv, 31 de ani, care lucrau în condiţii de temperaturi foarte înalte", a declarat Constantin Dina.

El a precizat că bărbatul în vârstă de 38 de ani lucra pe unul dintre şantierele autostradei Cernavodă - Constanţa, iar cel de 31 de ani era bucătar, iar când i s-a făcut rău prepara carne la grătar.

Cele şapte victime au fost transportate la morgă pentru stabilirea cu exactitate a cauzei deceselor, medicii legişti încercând să stabilească dacă moartea acestora a fost urmare a expunerii prelungite la soare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici