Scandalul privind şefia Poliţiei Române | Vicepreşedintele Comisiei de Apărare cere audierea ministrului Carmen Dan şi a şefului DGA

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, solicită audierea de urgenţă a şefului DGA, Cătălin Ioniţă, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, miercuri, în Comisia de Apărare pentru a lămuri acuzaţiile lansate în spaţiul public.

1887 afișări
Imaginea articolului Scandalul privind şefia Poliţiei Române | Vicepreşedintele Comisiei de Apărare cere audierea ministrului Carmen Dan şi a şefului DGA

Scandalul privind şefia Poliţiei Române | Vicepreşedintele Comisiei de Apărare cere audierea ministrului Carmen Dan şi a şefului DGA

„Având în vedere acuzaţiile deosebit de grave formulate în spaţiul public de şeful D.G.A., chestorul Cătălin Ioniţă, la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, consider că se impune audierea de urgenţă a celor doi, miercuri, în cadrul Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. În acest sens, am formulat o solicitare pe care am înaintat-o preşedintelui Comisiei, domnul Dorel Căprar:

Stimate domnule preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, Dorel Căprar

Acuzaţiile formulate de şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul Cătălin Ioniţă, la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, nu pot fi trecute cu vederea. Este îngrijorător faptul că şeful unei structuri din cadrul Ministerului de Interne acuză organizarea de filaje la adresa sa. «Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, de asemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră» - a spus chestorul Cătălin Ioniţă.

Reamintesc faptul că în septembrie 2018, în contextul discuţiei despre represiunea Jandarmeriei din 10 august, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan că a interceptat corespondenţa Speranţei Cliseru, pe atunci prefect al Capitalei şi pe care a prezentat-o la o şedinţă CEx al PSD. «Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deşi nu cred că avea de unde să ştie ce voi spune eu, decât dacă îmi urmăreşte corespondenţa, probabil, a scos nişte foi şi a spus că sunt nişte print screen-uri, xerox-uri, convorbiri private dintre doamna prefect şi un secretar de stat. (…) Dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private», spunea atunci Gabriela Firea, care a adăugat, la câteva zile, că are informaţii certe că este spionată. Chiar dacă am solicitat şi atunci audierea la Comisie a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, dar şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, această solicitare a fost ignorată.

În acest context, domnule preşedinte, vă solicit să-i invitaţi la audieri, miercuri, în Comisie, atât pe ministrul de Interne, Carmen Dan, precum şi pe chestorul Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru a lămuri toate aceste chestiuni”, se arată în adresă.

Cătălin Ioniţă, a transmis o scrisoare deschisă în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA îl vizează de fapt pe el. Ioniţă descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose, spunând că a refuzat numirea la Poliţie. Totodată, directorul DGA a mai spus că a aflat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei sale, existând martori şi probe video în acest sens, şi a înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic.

Cătălin Ioniţă a mai acuzat că a fost silit să scrie un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în S.U.A. la misiunea O.N.U., spunându-i-se să plece liniştit, iar ulterior, a aflat din presă că şi-a dat demisia.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a caracterizat drept duplicitar comportamentul directorului DGA, Cătălin Ioniţă, tocmai acum, când a anunţat restructurarea Direcţiei Generale Anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici