Şcolile fără autorizaţii sanitare şi de unde copiii vor putea fi transportaţi vor fi desfiinţate

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că şcolile neautorizate sanitar aflate în zone de unde copiii vor putea fi transportaţi în condiţii bune la alte şcoli vor fi desfiinţate.

17 afișări
Imaginea articolului Şcolile fără autorizaţii sanitare şi de unde copiii vor putea fi transportaţi vor fi desfiinţate

Şcolile fără autorizaţii sanitare şi de unde copiii vor putea fi transportaţi vor fi desfiinţate (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Daniel Funeriu a spus că, în acest an, numărul copiilor care învaţă în şcoli neautorizate sanitar este mult mai mic comparativ cu anii trecuţi.

"Cele care nu vor avea o autorizaţie sanitară şi de unde copiii vor putea să fie transportaţi în condiţii foarte bune se vor închide. Desigur, acolo unde nu se pot închide aceste şcoli pentru că nu există o altă şcoală la distanţă rezonabilă va trebui să găsim cea mai bună soluţie şi vom încerca să lucrăm împreună cu primarii pentru că, până la urmă, ministerul doreşte să sprijine aceste comunităţi, dar este şi datoria primarilor să se ocupe de aceste lucruri", a spus Funeriu.

Ministrul Educaţiei a spus că problemele privind pregătirea şi autorizarea şcolilor depind într-o mare măsură şi de implicarea primarilor şi de soluţiile pe care acestea le găsesc.

"Eram în Iaşi şi am fost întrebat de ce sunt probleme cu grădiniţele. Răspunsul meu a fost simplu: de ce în Braşov nu sunt, de ce în Arad nu sunt, de ce în Alba nu sunt astfel de probleme? Pentru că aceste localităţi au primari mai buni şi nu este o întâmplare acest lucru", a afirmat Daniel Funeriu.

La Alba Iulia se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, consfătuirea naţională a inspectorilor şcolari generali din întreaga ţară.

La întâlnire participă, pe lângă şefii inspectoratelor şcolare, şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, printre care ministrul Danie Funeriu, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Oana Badea, directorul general în cadrul MECTS, Liliana Preoteasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici