Şeful Direcţiei Rutiere: Din noiembrie, şoferii ar putea avea nevoie de cauciucuri de iarnă

Şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat, miercuri, că, dacă prognoza este corectă, din noiembrie vine iarna, iar şoferii ar putea să fie nevoiţi să schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă.

2259 afișări
Imaginea articolului Şeful Direcţiei Rutiere: Din noiembrie, şoferii ar putea avea nevoie de cauciucuri de iarnă

Şeful Direcţiei Rutiere: Din noiembrie, şoferii ar putea avea nevoie de cauciucuri de iarnă (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Comisarul şef Lucian Diniţă a spus că nu trebuie să vină iarna calendaristică pentru ca şoferii să-şi schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă.

"Dacă prognoza este corectă, atunci din noiembrie vine iarna. Cauciucurile de vară trebuie înlocuite odată cu îngheţul. Nu contează ce lună este", a precizat Diniţă.

În acest sens, şeful Poliţiei Rutiere a spus că, de exemplu, în localităţile Câmpeni - Alba şi Bâlea Lac s-au înregistrat deja temperaturi de îngheţ, iar aici, după litera legii, ar trebui deja folosite cauciurile de iarnă.

De la 1 noiembrie 2011, şoferii sunt obligaţi să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanţuri şi alte echipamente specifice în cazul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În cazul vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al celor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, maşina trebuie echipată cu anvelope de iarnă pe axele de tracţiune şi să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amenda pentru cei care nu respectă noile dispoziţii este de la 9 la 20 de puncte-amendă, respectiv între aproximativ 600 şi 1.400 de lei, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici