Şeitan: Pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, le-a spus marţi liderilor pensionarilor gălăţeni care au protestat în faţa sediului instituţiei că pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15% şi i-a asigurat că va susţine această măsură în şedinţa de Guvern de miercuri.

12 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%

Şeitan: Pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15% (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

O delegaţie a pensionarilor gălăţeni care au venit să protesteze la Ministerul Muncii a discutat marţi la prânz cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat, la finalul discuţiilor, că ministrul Mihai Şeitan le-a spus că nu vor scădea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiază de această sumă nu vor fi obligaţi la coplată. Totodată, Şeitan le-a promis sindicaliştilor că în lunile iulie şi august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din ţară.

"Ministrul ne-a promis că nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea dacă va fi aşa, dar noi vom ieşi în stradă chiar dacă nu vor scădea pensiile, pentru că mai avem şi alte revendicări: Legea 218/2008 şi respectarea valorii punctului de pensie de cel puţin 45 la sută din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor gălăţeni, Toader Cristea, după discuţiile cu ministrul Şeitan.

În jurul orei 12.00, cei aproximativ 40 de pensionari gălăţeni au plecat de la Ministerul Muncii spre Palatul Parlamentului, unde continuă protestul.

Pichetul de la Ministerul Muncii a început la ora 10.00 şi era programat să se încheie la ora 14.00, conform autorizaţie de protest.

Protestul pensionarilor gălăţeni la Palatul Parlamentului este autorizat între orele 14.30 şi 15.30, însă aceştia au ajuns deja la Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii partidelor care susţin Guvernul au convenit ca

şeful statului să se întâlnească, marţi, începând cu ora 12.00, la Parlament

, cu grupurile parlamentare PDL, UDMR, independenţi şi minorităţi pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie convenită cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici