Senat: Pensia de urmaş pentru soţul supravieţuitor cu copii în întreţinere, prelungită cu 7 ani

Plenul Senatului a adoptat marţi o iniţiativă legislativă care modifică legea privind sistemul unitar de pensii publice şi majorează de la 7 ani la 14 ani vârsta copiilor aflaţi în întreţinere până la care soţul supravieţuitor primeşte pensie de urmaş.

788 afișări
Imaginea articolului Senat: Pensia de urmaş pentru soţul supravieţuitor cu copii în întreţinere, prelungită cu 7 ani

Senat: Pensia de urmaş pentru soţul supravieţuitor cu copii în întreţinere, prelungită cu 7 ani (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)


Propunerea legislativă semnată de senatorul PSD, Liviu Pop, a fost adoptată cu 125 de voturi pentru şi un vot împotrivă de către senatori.

Iniţiativa a fost adoptată în condiţiile în care Guvernul a formulat un aviz negativ.

Astfel, prin modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice este majorată de la 7 ani, în prezent, la 14 ani vârsta copiilor până la care soţul supravieţuitor care are în îngrijire copii poate primi pensie de urmaş.

Senatul este primă Cameră sesizată în cazul acestei iniţiative, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici