Şerban Huidu a cerut transferarea la un spital din Capitală. Medic: E dreptul pacienţilor să aleagă spitalul unde să fie trataţi

Realizatorul TV Şerban Huidu, care a provocat, duminică, un accident soldat cu trei morţi a cerut transferarea de la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat, la o unitate medicală din Capitală, afirmă surse medicale.

866 afișări
Imaginea articolului Şerban Huidu a cerut transferarea la un spital din Capitală. Medic: E dreptul pacienţilor să aleagă spitalul unde să fie trataţi

Şerban Huidu (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Conform unor surse medicale, Huidu ar fi cerut să fie transferat la un spital din Capitală.

Realizatorul TV Şerban Huidu şi soţia lui vor fi aduşi, luni, de la Spitalul Judeţean Braşov în Capitală, cel mai probabil la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX managerul unităţii medicale bucureştene, Cătălin Cârstoiu.

Medicul Cătălin Cârstoiu a spus că a fost contactat încă de duminică seara de medicii braşoveni cu privire la transferul lui Şerban Huidu, a soţiei lui şi a bonei copiilor acestora.

"Am vorbit încă de aseară cu medicii braşoveni şi am căzut de acord că pentru pacienţi ar fi mai bine să fie transferaţi în Bucureşti, fiind mai aproape de casă şi cunoscând echipa medicală de la SUUB", a precizat Cătălin Cârstoiu.

El a mai spus că soţia lui Şerban Huidu şi bona ar putea fi internate în Clinica de ortopedie a SUUB.

Managerul SUUB a precizat că până la această oră nu a fost informat dacă o ambulanţă a plecat cu cei trei de la Braşov spre Bucureşti.

Parchetul ICCJ: O comisie examinează din punct de vedere medical necesitatea transferului lui Huidu

Parchetul ICCJ a anunţat, luni, că până la acest moment nu s-a dispus transferul soţilor Huidu sau al bonei copiilor acestora, internaţi la Spitalul Judeţean Braşov către Spitalul Universitar Bucureşti, iar o comisie mixtă examinează, din punct de vedere medical, necesitatea acestui transfer.

Într-un comunicat de presă transmis luni, Parchetul instanţei supreme arată că până în acest moment nu s-a dispus transferul soţilor Huidu sau al bonei, internaţi la Spitalul Judeţean Braşov, către Spitalul Universitar Bucureşti.

"O comisie mixtă examinează, din punct de vedere medical, necesitatea acestui transfer. De asemenea, se vor solicita toate actele medicale care îl privesc pe Huidu Şerban. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", menţionează sursa citată.

Huidu,soţia sa şi bona copiilor- în stare bună, pot fi externaţi, sunt trimişi la Bucureşti

Realizatorul TV Şerban Huidu are un traumatism cranian minor şi o contuzie toracică, însă starea sa este bună şi poate fi externat, alături de soţia sa şi de bona copiilor, a declarat Adrian Albotă, directorul medical al SJ Braşov, care a precizat că "Huidu este într-o strare psihică dificilă".

Albotă a spus că Şerban Huidu are un traumatism cerebral minor şi o contuzie toracică, precizând că stare psihică a acestuia este "mai dificilă".

El a spus că realizatorul TV a fost examinat atât la internare, cât şi luni, iar investigaţiile arată că starea acestuia este bună şi că poate fi externat.

"Este un om şocat care se simte vinovat", a precizat medicul.

El a mai spus că soţia lui Huidu a suferit, de asemenea, o contuzie toracică şi există suspiciunea unei fracturi la mână, însă şi starea acesteia este bună şi poate fi externată.

Potrivit sursei citate, a fost investigată şi bona copiilor lui Şerban Huidu, care are un traumatism cranio-cerebral, o contuzie la coloana cervicală, o contuzie toracică şi un traumatism la genunchi.

Spitalul Braşov despre transferul soţilor Huidu: E dreptul lor să aleagă spitalul unde să fie trataţi

Transferul soţilor Huidu de la Spitalul Judeţean din Braşov la Bucureşti se face exclusiv la solicitarea acestora, directorul medical al unităţii braşovene, Adrian Albotă, spunând că "este dreptul pacientului să aleagă unitatea spitalicească unde vrea să fie tratat".

"Pacienţii nu sunt în pericol, dar e dreptul acestora să aleagă unitatea spitalicească unde vor să fie trataţi. Ei au solicitat transferul la Spitalul Universitar din Bucureşti", a spus Albotă.

El a precizat că toţi cei trei pacienţi sunt în stare bună, nefiindu-le pusă viaţa în pericol, însă transferul lor la Spitalul Univeristar din Bucureşti nu putea fi refuzat.

Anchetatorii vor verifica dacă realizatorul TV Şerban Huidu, care a provocat un accident soldat cu trei morţi, avea sau nu dreprul de a conduce, date fiiind problemele medicale pe care le-a avut, a anunţat, luni, prim-procurorul Carmina Reit.

Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov a declarat, într-o conferinţă de presă, că în cazul accidentului provocat de realizatorul TV Poliţia face cercetări sub supravegherea unui procuror, iar, dincolo de calitatea publică a lui Huidu, acest dosar va fi tratat potrivit gravităţii faptei comise şi va fi cercetat la fel ca şi alte dosare.

Ea a spus că, date fiind speculaţiile privind problemele medicale ale lui Huidu, se va verifica dacă acesta avea sau nu dreptul de a conduce. În acest sens, vor fi verificate toate documentele medicale, inclusiv modul în care au fost eliberate acestea.

De asemenea, vor fi făcute şi o serie de expertize privind starea tehnică a maşinilor implicate în accident.

Prim-procurorul Carmina Reit a mai spus că nu există niciun fel de "element de infracţiune intenţionată" în cazul lui Şerban Huidu, astfel că nu se pune problema, deocamdată, să fie luată o măsură privativă sau neprivativă de libertate.

Întrebată dacă la acest moment Şerban Huidu este audiat la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat în continuare, Reit a spus că niciun procuror nu se află la unitatea medicală pentru a-l audia pe Huidu, subliniind că dosarul este în cercetări la Poliţie.

Prim-procurorul Carmina Reit a mai spus că dacă se constată necesară audierea lui Huidu la Parchet va fi emisă o citaţie pentru a se prezenta, însă a reafirmat că dosarul este în instrumentarea Poliţiei, iar în prezent procurorul doar supraveghează.

Reit a mai afirmat că Şerban Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi opt ani de închisoare.

Realizatorul TV Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, un accident soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

Luni dimineaţă, bărbatul rănit, duminică, în accidentul provocat de Şerban Huidu a murit la Spitalul Judeţean Braşov, unde fusese adus în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici