Sibiu: Femeie cercetată după ce ar fi înşelat 23 de persoane cu pachete turistice în Bulgaria

O femeie din Sibiu, administrator de firmă, este cercetată pentru înşelăciune, după ce ar fi încasat peste 50.000 de euro de la 23 de persoane pentru a le oferi servicii turistice în Bulgaria, fără a plăti însă hotelurilor pe care aceştia le alegeau, suspecta având interdicţie de a părăsi judeţul.

145 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Femeie cercetată după ce ar fi înşelat 23 de persoane cu pachete turistice în Bulgaria

Sibiu: Femeie cercetată, după ce ar fi înşelat 23 de persoane cu pachete turistice în Bulgaria (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu, administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu care oferea servicii turistice este cercetat penal sub control judiciar pentru infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au stabilit faptul că persoana bănuită, o femeie în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, în perioada 2012 - 2013, a indus în eroare 23 de părţi vătămate pretinzând sume de bani şi eliberând documente false privind contracte şi sejururi cu destinaţii turistice europene, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosirea de mijloace frauduloase cu ocazia contractării de către acestea a unor servicii turistice, servicii încasate şi neonorate, cauzând un prejudiciu în valoare de 48.231 euro şi 22.303 lei", se arată în documentul citat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că femeia le prezenta turiştilor, toţi din judeţul Sibiu, oferte pentru unităţi de cazare din Bulgaria, fără însă a plăti vreun ban hotelurilor sau pensiunilor pe care aceştia le alegeau.

Potrivit datelor oferite de poliţişti, din prejudiciul de peste 50.000 de euro s-a reuşit până în prezent recuperarea a 4.477 euro şi 13.121 lei.

În plus, poliţiştii au stabilit că femeia a înşelat şi o altă firmă de turism, care intermedia contractele. Ea a falsificat un ordin de plată în valoare de 9.512 euro, pentru a le arăta acestora că a achitat unităţilor de cazare contravaloarea unor sejururi, dar, de fapt, suma virată a fost de doar 512 euro.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentată Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventiva.

Împotriva acesteia instanţa a dispus cercetarea în libertate şi luarea măsurii controlului judiciar, impunându-i mai multe obligaţii, printre acestea fiind şi interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Sibiu, fără încuviinţarea prealabilă a instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici