Video Sindicaliştii de la Ambulanţă pichetează miercuri sediile ministerelor Muncii şi Sănătăţii / Principalele revendicări | FOTO, VIDEO

Sindicaliştii Federaţiei Naţionale “Ambulanţa” din România pichetează, miercuri, între orele 10.30-11.30, sediul ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi, între 11.30-12.30, sediul ministerului Sănătăţii.

340 afișări

Reprezentanţii ambulanţierilor cer, printre altele, stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018, în urma aplicării regulamentului de sporuri, potrivit proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.

Totodată, ei solicită renunţarea la transferul taxelor sociale de la angajator la angajat.

"Este pentru prima dată când ieşim propriu-zis în stradă, pentru a avea o discuţie cu ministerele pe cele trei-patru puncte puse în discuţie. Punctul patru este cel cu transferul contribuţiilor. Problemele salariale privind aplicarea legii 153, un lucru pe care nu îl putem accepta, partea cu achiziţia de ambulanţe, blocajul ăsta care de doi ani de zile, nu se reuşeşte încheierea contractului cadru pentru a se demara procedura de achiziţie de ambulanţe, iar starea ambulanţelor pe care le avem este critică şi, binenţeles, lista de personal, cerem suplimentarea posturilor de pe ambulanţă", a declarat, pentru agen'ia de presă MEDIAFAX, Gheorghe Chiş, Federaţia Naţională “Ambulanţa” din România.

Sindicaliştii cer, de asemenea, şi urgentarea încheierii contractului - cadru multi-anual de către ministerele responsabile şi alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea urgentării achiziţiei de ambulanţe.

Potrivit unui răspuns al Primăriei Capitalei la cererea sindicaliştilor, pichetarea sediilor ministerelor Muncii şi Sănătăţii nu a fost autorizată.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici