Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu ameninţă cu declanşarea grevei generale

Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului S.A. Bucureşti a anunţat, joi, declanşarea grevei generale în 48 de ore, dacă nu se garantează locurile de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Share pe Facebook 1309 afişări

Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu ameninţă cu declanşarea grevei generale

Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului SA Bucureşti a anunţat, joi, că intenţionează să declanşeze greva generală dacă în 48 de ore compania nu transmite în scris că le garantează locurile de muncă şi clauzele prevăzute în Contractul colectiv de muncă.

Sindicatul a transmis, joi, Companiei Naţionale a Uraniului SA o notificare prin care solicită conducerii companiei să răspundă, în termen de două zile lucrătoare, la revendicările formulate de salariaţii, membri de sindicat din cadrul companiei.

Astfel, aceştia solicită garantarea păstrării locurilor de muncă în cadrul CNU - SA Bucureşti, garantarea clauzelor prevăzute în Contractul colectiv de muncă, a planului de măsuri de protecţie socială şi creşterea salariului tarifar de încadrare cu 200 lei pentru fiecare salariat în conformitate cu clauza de semnare a Contractului colectiv de muncă din 7 iulie 2015.

Sindicatul mai arată în document că situaţia companiei este gravă, deoarece cele două contracte care asigură veniturile C.N.U. - S.A. nu mai există, după ce SN Nuclearelectrica SA a reziliat contractul cu C.N.U. - S.A. în data de 29.12.2015, iar Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRS-PS) nu poate încheia un nou contract deoarece în bugetul consolidat aferent anului 2016 nu este prevăzută suma necesară.

Sindicaliştii spun că în condiţiile actuale, pentru anul 2016 în proiecţia de buget C.N.U. - S.A. nu are surse de venituri, ceea ce duce la imposibilitatea desfăşurării activităţii companiei şi implicit închiderea acesteia..

În notificare se menţionează şi fatul că în cursul anului 2015 au încetat raporturile de muncă pe cale naturală a aproximativ 200 de angajaţi, iar prognoza pentru anul 2016 este de a pleca încă 200 de angajaţi.

Mugurel Huţuleac, preşedintele Sindicatului din CNU, a declarat pentru MEDAFAX că angajaţii companiei sunt decişi să intre în grevă generală dacă nu li se garantează păstrarea locurilor de muncă.
 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
SINDICATE ,
GREVA ,
URANIU
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.