SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 13 judeţe afectate de zăpadă şi 32 de drumuri judeţene blocate

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) informează că 13 judeţe sunt afectate de căderile de zăpadă, 32 de drumuri judeţene sunt blocate, iar pe alte trei se circulă cu dificultate.

1473 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 13 judeţe afectate de zăpadă şi 32 de drumuri judeţene blocate

SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 13 judeţe afectate de zăpadă şi 32 de drumuri judeţene blocate (Imagine: Mihaela Cojocariu/Arhiva Mediafax Foto)

Peste 5.500 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor - poliţişti, jandarmi şi pompieri - au acţionat, la nivel naţional, în cursul zilei de duminică, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de căderile abundente de zăpadă. Efectivele MAI, în colaborare cu celelalte structuri din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au desfăşurat, 348 intervenţii, cu prioritate pentru îmbunătăţirea stării de practicabilitate a drumurilor, deblocarea şi degajarea circulaţiei rutiere şi feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenţă şi transportul persoanelor din localităţile izolate.

Potrivit situaţiei înregistrate astăzi, la ora 15.30, erau afectate de efectele căderilor de zăpadă 13 judeţe, comparativ cu situaţia de la ora 8.30, când erau raportate 16 judeţe afectate de efectele căderilor de zăpadă.

Totodată, 32 de drumuri judeţene erau blocate, iar pe trei circulaţia se desfăşura cu dificultate. În ceea ce priveşte situaţia localităţi izolate, din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare numărul acestora este de 36, comparativ cu 54 de localităţi izolate, câte erau raportate la ora 8.30.

Remedierea acestei situaţii şi asigurarea unui trafic rutier şi feroviar în condiţii de normalitate reprezintă o prioritate şi pentru perioada următoare.

În ceea ce priveşte problemele semnalate în alimentarea cu energie electrică, la ora 15.30, existau probleme punctuale în două localităţi din judeţul Buzău, echipe specializate acţionând pentru remedierea acestor situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici