Situaţie gravă în judeţul Vaslui: Aproape 4.000 de copii nu au fost imunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent

Aproape patru mii de copii din judeţul Vaslui nu au fost imunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui neavând, în acest moment, nicio doză în stoc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2464 afișări
Imaginea articolului Situaţie gravă în judeţul Vaslui: Aproape 4.000 de copii nu au fost imunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent

Situaţie gravă în judeţul Vaslui: Aproape 4.000 de copii nu au fost imunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent

Purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, a declarat, marţi, că în evidenţele instituţiei figurează 3.782 de copii neimunizaţi.

“Aşteptăm să primim de la Ministerul Sănătăţii informaţii cu privire la alocarea vaccinului necesar imunizării copiilor restanţieri. În momentul în care vor veni dozele, acestea vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie, în funcţie de solicitări”, a spus Topliceanu.

Schema de imunizare cu vaccin hexavalent cuprinde trei doze, administrate copiilor la vârsta de două, patru şi unsprezece luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici