Video Situaţie inedită la Cluj: Emil Boc a încercat de două ori să dea cep unui butoi cu bere la un festival german, dar nu a reuşit - GALERIE FOTO, VIDEO

Primarul Emil Boc a încercat, vineri seara, să dea cep unui butoi cu bere în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj-Napoca, dar nu a reuşit, situaţia fiind salvată în cele din urmă de unul dintre organizatori, iar invitaţii au ciocnit câte o halbă de bere nemţească.

3151 afișări

Vezi mai jos GALERIA FOTO

Emil Boc a participat, vineri seara, într-un cort amplasat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la deschiderea Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, şi a fost invitat de organizatori, Clubul Oamenilor de Afaceri Germani din Transilvania de Nord, să dea cep unui butoi de 30 de litri de bere. Edilul s-a îmbrăcat cu un şorţ şi a încercat să dea cep butoiului cu ajutorul unui ciocan din lemn, dar nu a reuşit din prima. A încercat şi a doua oară, tot fără succes.

Situaţia a fost salvată de unul dintre organizatori care a dat drumul la bere iar invitaţii, printre care s-a aflat ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcaş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Germani din Transilvania de Nord, Ludger Thol, au ciocnit câte o halbă de bere nemţească produsă de o berărie care funcţionează din anul 1775.

Anterior acestui moment, Emil Boc a declarat că investitorii germani fac parte din acea categorie de investitori care vin şi rămân, dezvoltând investiţii serioase de lungă durată în România, în Transilvania.

„Astăzi sărbătorim comunitatea germană pentru tot ceea ce a făcut şi face pentru români, pentru Transilvania şi pentru Cluj. Mulţumim comunităţii germane pentru susţinerea investiţiilor în Transilvania şi în Cluj-Napoca. Vreau să subliniez eforturile pe care oamenii de afaceri germani le fac în vederea găsirii resurselor umane în vederea continuării investiţiilor în România. (…) Trebuie să recunoaştem că noi, românii, am crezut de ani de zile că ştim să ne distrăm, dar când e Oktoberfest avem de învăţat de la germani nu numai cum să muncească, ci şi cum să se distreze”, a spus Boc.

Ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk, a declarat la rândul său că, din punctul său de vedere, colaborarea dintre România şi Germania este mai complexă decât oricând.

„Aici se realizează proiecte reuşite, se discută despre dezvoltarea regiunii Cluj”, a spus diplomatul german.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, aflat la a cincea ediţie, se desfăşoară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca de vineri până duminică. În cadrul manifestării au loc prezentări de firme germane care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Cluj, degustări de produse culinare şi băutură din Germania, concerte de muzică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici