Şoferul microbuzului lovit de tren care a provocat accidentul cu patru morţi şi 12 răniţi era băut

Şoferul microbuzului lovit de tren, în Buzău, era băut în momentul producerii accidentului de marţi noaptea, în care au murit patru oameni şi alţi 12 au fost răniţi. Bărbatul avea 0,25 grame per litru alcool în sânge. În februarie, şoferul fusese prins băut la volan când transporta alte persoane.

87 afișări
Imaginea articolului Şoferul microbuzului lovit de tren care a provocat accidentul cu patru morţi şi 12 răniţi era băut

Şoferul microbuzului lovit de tren care a provocat accidentul cu patru morţi şi 12 răniţi era băut

Reprezentanţii Poliţiei Buzău au transmis, joi, că rezultatele în urma recoltării probelor biologice de sânge au scos în evidenţă faptul că şoferul microbuzului care nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată şi astfel s-a produs un accident în care au murit patru persoane şi 12 au fost rănite, era băut.

Surse judiciare au precizat, corespondentului MEDIAFAX, că acesta avea 0,25 grame per litru alcool în sânge, faptă care constituie contravenţie.

Sursele citate au mai menţionat faptul că bărbatul a fost amendat, în luna februarie, tot de Poliţia Rutieră din Buzău, după ce a fost prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, în Râmnicu Sărat, când efectua un transport de persoane. Etilotestul arătat atunci un rezultat de 0,10.

Pentru fapta de atunci, bărbatul a fost amendat şi permisul i-a fost reţinut, însă a contestat această măsură în instanţă, iar în baza certificatului de grefă i s-a restituit permisul.

Patru persoane au murit şi 12 au fost rănite, marţi noaptea, după un accident petrecut pe DN 2B, în zona localităţii C.A. Rosetti, din Buzău. Poliţiştii au stabilit că şoferul microbuzului nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase aflate în funcţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici