Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, despre procurorul Negulescu: Ziceai să te ajut să cutremuri România. Mai ştii pe cine voiai, nu?

Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, susţine că procurorul Mircea Negulescu i-ar fi cerut să îl ajute să cutremure România, făcând referire la solicitarea unor denunţuri. Precizarea, după declaraţiile lui Negulescu de la ÎCCJ. Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti, unde a activat magistratul.

4797 afișări
Imaginea articolului Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, despre procurorul Negulescu: Ziceai să te ajut să cutremuri România. Mai ştii pe cine voiai, nu?

Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, despre procurorul Negulescu: Ziceai să te ajut să cutremuri România. Mai ştii pe cine voiai, nu?

"Negulescu Mircea, probleme mă? Câtă ipocrizie să te prezinţi la Înalta Curte ca o “victima a nedreptăţilor“ şi totodată mare iubitor de pisicuţe! Tocmai tu, mă?! Cum ziceai tu că eşti? “Animal de pradă”, “distrugător de destine”? Am auzit că ai plâns în faţa judecătorilor că nu mai eşti procuror! Vai, tocmai tu? Tu, durul, care erai fără frică mai acum un an. Mai ştii? Voiai să ...Stai, cum ai zis? Ah, mi-am amintit ... Ziceai să te “ajut” să cutremuri România. Să-ţi dau “marfă”, să-ţi stric Crăciunul căci eşti ateu şi oricum nu mergi la biserică. (mai ştii pe cine doreai, nu? ) Ce ţi-am spus atunci îţi spun şi astăzi: hai, sictir!", a scris Sorin Blejnar pe Facebook.

Mesajul a fost postat după ce procurorul suspendat Mircea Negulescu le-a spus, luni, magistraţilor ICCJ, în dosarul în care a cerut anularea suspendării, că a fost nevoit să plece din Ploieşti din cauza mediatizării excesive, precizând că a ajuns în această situaţie din cauza anchetelor pe care le-a instrumentat.

"Aş avea extraordinar de multe de spus referitor la ce s-a întâmplat cu mine de când sunt mediatizat pe anumite posturi, din motive pe care le cunosc, dar nu le fac publice. Sunt persoane cercetate care au acces la aceste posturi de televiziune şi le controlează. Referitor la probitate, nu s-a început urmărirea penală faţă de mine, nu am fost reţinut, condamnat. Eu sunt plecat din Ploieşti, nici nu pot spune adresa, nu doresc niciunui magistrat ce s-a întâmplat cu mine. Mi-am luat soţia şi copilul şi am plecat din Ploieşti, mi-am lăsat casa din cauza mediatizării. Au fost (n.r. jurnaliştii) şi la copilul meu, nu are nicio vină că îl cheamă Negulescu", a declarat Mircea Negulescu în faţa magistraţilor Curţii Supreme, precizând că în casa din Ploieşti i-au rămas doar pisicile.

Magistratul susţine că mediatizarea excesivă este rezultatul anchetelor pe care le-a făcut.

„În Ploieşti merg doar seara, ca să nu fiu văzut de lume. E nedrept să fiu judecat de o presiune media pe care nu i-o doresc niciunul magistrat. Am soluţionat aşa cum m-am priceput, nu există niciun dosar cu achitare ce îi este imputat lui Negulescu. Pentru că mi-am făcut treaba am ajuns în situaţia asta. Stau şi tot încasez. Am adus la stat două miliarde de euro în Lukoil. Nu i-a dus Negulescu acasă, ci în ţară, ca să fie plătite salariile şi pensiile. Nu am putut fi contactat pentru că mi-am închis telefonul, am primit mesaje de ameninţare de la ziarişti. Nu pot fi considerat de rea-creadinţă cu presiunea care este şi la momentul acesta”, a mai spus Mircea Negulescu.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, pe 16 decembrie 2016, de procurorii DNA Ploieşti, fiind acuzat de trafic de influenţă.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri", potrivit DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, alături de celălalt funcţionar implicat, au primit 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Lui Sorin Blejnar i-ar fi revenit efectiv suma de 12.513.894 lei, spun anchetatorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici